MANEAua, interzisă la CEO! Jianu a disponibilizat-o pe jurista lui Ciurel

601

Dorina Jianu a lăsat-o începând de ieri fără loc de muncă pe Laura Manea, cea care a deținut funcția de șef a Departamentului Legislație a Complexului Energetic Oltenia din 2013 până în ultima lună a anului trecut. Practic, cea care la angajarea în CEO și-a numit colegii juriști drept “limitați” și asta pentru simplul considerent că respectivii și-au finalizat studiile la universități din Târgu-Jiu(unde ea știa că nu se prea făcea carte), a fost disponibilizată, postul său fiind desființat, în mod paradoxal, de către Dorina Jianu, noua juristă-șefă pe care Laurențiu Ciurel o blama că a finalizat studii juridice la ULIM. De altfel, Ciurel a susținut-o pe Manea chiar și când acesta a trimis juriștii în producție, deși știa că respectiva nu era așa de strălucită, aceasta obținând chiar nota 1 la Drept Civil în 2007 când respectiva și-a încercat norocul, fără succes, la Magistratură.

Departamentul Legislație a fost desființat de către Dorina Jianu, jurista preferată se pare de către Laurențiu Ciobotărică și mai puțin acceptată de către fostul manager Laurențiu Ciurel, deși chiar și acesta o promovase pe Manea șefă a juriștilor Diviziei Miniere a CEO. Jianu a desființat departamentul pentru a o putea disponibiliza mult mai ușor pe Laura Manea, protejata lui Ciurel, care în doi ani de zile a curățat compania de juriștii incomozi.
După Manea, care se va îndrepta cu siguranță, în instanță, împotriva CEO, Departamentul Legislație și-a schimbat denumirea.
Manea va rămâne în istoria CEO drept jurista care și-a criticat colegii pentru a prova aici o casă de avocatură.
“Deşi avem un număr important de angajaţi, domeniul lor de expertiză este limitat, neavând nici experienţă, nici cunoştinţele necesare unor speţe extrem de dificile şi costisitoare pentru societate în cazul în care nu se folosesc persoane avizate”, spunea actuala disponibilizată, în 2013. Manea dădea exemplu anii 2007-2008, când complexurile energetice aveau contract cu Casa de Avocatură Şova şi procesele erau câştigate. “Aducem la cunoştinţa dumneavoastră intenţia Directoratului de a externaliza, pe parcurs, aproape în întregime serviciile juridice, păstrând în companie doar jurişti care să asigure doar strictul absolut necesar pentru actul comercial şi patrimonial. În acest sens, cea mai mare parte a actualilor consilieri juridici, care au şi altă calificare, se vor întoarce la meseria de bază sau vor părăsi compania”, scria, pe atunci, Manea, acum nerâmânându-i decât să scrie depoziții la instanțele de judecată.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here