Mândria Gorjului, talentaţii elevi ai Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu

346

Carmen Duică şi Marian Medregoniu sunt doi dintre elevii Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu care reuşesc, de fiecare dată când participă la orice festival de muzică populară, să convingă juriul că merită să ocupe locuri fruntaşe. Cei doi solişti, înţeleg că numai prin muncă şi repetiţie pot ocupa locurile cele mai înalte. Şi de această dată, talentul, ambiţia şi repetiţia au convins juriul că sunt cei mai buni. Marian Medregoniu, unul dintre elevii acestei instituţii, a câştigat Premiul I la ediţia din acest an a Festivalului Naţional al Cântecului şi Dansului Popular Românesc de la Mamaia. Tânărul visa de mic să ajungă pe scena acestui festival şi iată că în acest an visul i s-a împlinit şi chiar a câştigat Premiul I.

Imediat după ce s-a întors de la Mamaia, Marian Medregoniu a plecat la Alba Iulia pentru a participa la Festivalul “Strugurele de aur”, de la Jidvei unde a obţinut tot Premiul I. Carmen a obţinut Premiul I la Festivalul Concurs al cântecului şi jocului gorjenesc de la Tismana, acelaşi loc la Festivalul Concurs Naţional de Muzică Populară “Pe marginea Dunării”, ediţia a XXVIII de la Giurgiu şi încă un loc fruntaş la Festivalul interjudeţean de folclor Cântecele Dunării, ediţia a XII-a Ianca-Olt.

Pregătiri toată vara
Pentru Festivalul Naţional al Cântecului şi Dansului Popular Românesc de la Mamaia, Marian s-a pregătit toată vara, venind la Şcoala Populară de Artă şi lucrând intens cu profesoara sa Camelia Argint. Fiecare competiţie înseamnă, pentru Marian, emoţie şi dorinţa de a convinge juriul că este cel mai bun. “A fost foarte greu, ca de altfel orice competiţie este grea, la mine şi la colega mea au fost festivaluri foarte mari în care am avut concurenţi buni. Am reuşit să câştig locul I sper să nu mă opresc aici”, a declarat Marian, elevul Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu. Elena Duică are 15 ani, împlineşte 16 peste câteva zile, respectiv pe 12 august. Este elevă a Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu, iar punctul ei forte este, atunci când vine vorba de competiţii culturale, că ştie să doinească foarte bine. A dovedit acest lucru şi la ultimele festivaluri la care a participat în ultima perioadă: Festivalul Concurs al cântecului şi jocului gorjenesc de la Tismana la care a obţinut locul I, Festivalul Concurs Naţional de Muzică Populară “Pe marginea Dunării”, ediţia a XXVIII de la Giurgiu unde a obţinut tot locul I şi încă un loc fruntaş la Festivalul interjudeţean de folclor Cântecele Dunării, ediţia a XII-a Ianca-Olt. “La Festivalurile la care am participat au fost foarte mulţi concurenţi din diferite judeţe, foarte buni, un juriu foarte aspru care a ţinut cont de fiecare greşeală de fiecare detaliu. Nu am putut concura la Festivalul de la Mamaia şi de la Jidvei, pentru ca nu am avut vârsta necesară. La anul voi participa şi la aceste festivaluri”, a declarat Elena Duică.

Mulţumiri profesoarei
Camelia Argint, profesoară de canto popular în cadrul Şcolii Populare de Artă Târgu-Jiu, apreciază munca tuturor elevilor care se află sub îndrumarea dânsei. Elevii muncesc extraordinar de mult pentru a ajunge la acest nivel, talentul şi munca asiduă aduc aceste rezultate. Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu-Jiu, spune că aceşti doi elevi sunt extraordinar de talentaţi amândoi, frumoşi atât exterior cât şi sufleteşte. “Sunt copii chitiţi să facă treabă, să răzbească în această lume a folclorului cumplit de dificilă. Au ajuns unde au ajuns mai e mult până departe astfel încât să uite de toate succesele acestea şi mai ales să nu îi ameţească fumul succesului pentru că s-au văzut destule cazuri de valori extraordinare care au decăzut după câţiva paşi. Am încredere nemărginită în ei, eu zic că vom auzi multă vreme de cântecul lor din ce în ce mai răsunător mai pur mai curat şi plin de valoare. Toate aceste reuşite au fost realizate cu ajutorul profesoarei lor Camelia Argint”, a precizat Viorel Gârbaciu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here