Mandatele, înmânate de BEJ celor 7 parlamentari de Gorj

372

Șase din cei șapte aleși la scrutinul din 11 decembrie și-au primit duminică, în Sala Maură a Prefecturii Gorj, mandatele de la președintele Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană (BECJ) nr 20, Doina Săvulescu. Singurul care a lipsit a fost deputatul Victor Ponta, mandatul acestuia a fost ridicat de către senatorul Florin Cârciumaru. Parlamentarii PSD și senatorul ALDE s-au așezat împreună pe o parte a mesei, în timp ce deputatul PNL, Dan Vîlceanu a stat în dreapta reprezentanților BEJ, arătându-se și la acest eveniment Puterea și Opoziția din noul Parlament.

Preşedintele BECJ Gorj, Doina Săvulescu, le-a urat, ieri, noilor aleşi sănătate pentru a îşi putea duce mandatele la final, dar şi pentru a ţine cont de promisiunile făcute electoratului.
“Vă doresc sănătate ca să puteţi finaliza acest mandat şi îmi doresc să aveţi în vedere cetăţenii care v-au votat nu numai cu încredere, dar şi cu speranţa unui trai mai bun”, a spus Doina Săvulescu.
Preşedintele PSD Gorj şi primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, a declarat că va face tot ce va depinde de el pentru ca judeţul să fie bine reprezentat în Parlament. Cârciumaru a vorbit și despre mandatul lui Victor Ponta.
“În calitatea de senator pe care o am de astăzi, îi asigur pe toţi gorjenii că voi face tot ce depinde de mine ca judeţul să fie bine reprezentat acolo. Voi încerca ca, alături de parlamentarii PSD, să ne implicăm în problemele pe care le are judeţul, vom colabora şi cu ceilalţi parlamentari încât oamenii să nu regrete că ne-au dat votul şi ne-au trimis în Parlament. Nu ştiu de ce Victor Ponta nu a putut fi prezent. Mi s-a transmis să ne documentăm dacă se poate ridica de altcineva, şi normal că în calitate de preşedinte al organizaţiei trebuia să ridic eu acest mandat”, a spus Florin Cârciumaru.

Dian Popescu a lipsit
La preluarea mandatelor, senatorul ALDE Scarlat Iriza a fost însoțit de 12 susținători. Din grup a lipsit Dian Popescu, copreședinte al ALDE Gorj. Scarlat Iriza a declarat la finalul evenimentului că abia așteaptă să se apuce de treabă, dar și faptul că speră să ocupe o funcție la o comisie și de ce nu chiar în conducerea acestui for. “Ne apucăm de treabă, Guvernul tehnocraților se pregătește să plece cu tot cu proiectele lor de disponibilizări pentru CEO. Compania nu va disponibiliza, deoarece are chiar nevoie de forță de muncă”, a declarat senatorul Iriza.
PSD a obţinut un mandat de senator (Florin Cârciumaru) şi patru de deputaţi (Victor Ponta, Mihai Weber, Alin Văcaru şi Elvira Şarapatin), ALDE cel de-al doilea mandat de senator (Iriza Scarlat), iar PNL cel de-al cincilea mandat de deputat (Dan Vîlceanu).
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here