Mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, puse în aplicare de poliţişti

230

MandateDoi gorjeni, condamnaţi la executarea unor pedepse cu închisoarea pentru comiterea mai multor infracţiuni, au fost depistaţi şi reţinuţi de oamenii legii. Cei doi bărbaţi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, urmând a fi transferaţi în Penitenciar.

Marţi seara, în timpul unei misiuni executate pe raza comunei Plopşoru, poliţiştii din cadrul Secţiei 11 Poliţie Rurală Turceni au depistat şi reţinut un bărbat în vârstă de 37 ani, din oraşul Rovinari, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Târgu-Jiu, mandat de executare a pedepsei privative de libertate. Mai exact, rovinăreanul a fost condamnat de către instanţa de judecată la un an de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. În baza mandatului, poliţiştii l-au introdus pe bărbat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, urmând să îl încarcereze în Penitenciarul Târgu-Jiu.

8 luni de închisoare pentru că s-a urcat la volan fără permis

Tot în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj a ajuns şi un tânăr de 25 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, condamnat de către instanţa de judecată la executarea unei pedepse de 8 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere. „În fapt, s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 14.08.2011, în jurul orei 05.00, tânărul, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a urcat la volanul unui autoturism pe care l-a condus pe str. Dumbrava. Neavând nici permis de conducere, M.C. a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu gardul din beton al unui imobil”, a precizat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here