Ingrediente:
-350 gr fasole boabe; 4 cepe mari; 3 morcovi tăiaţi rondele mari; 3 linguri bulion sau 1/2 l suc de roşii; 200 gr kaiser tăiat cubuleţe mari de 1-2 cm; 5 cârnaţi fripţi pe grătar; sare, piper, cimbru, alte condimente; mărar, pătrunjel; ulei.
Mod de preparare:
Fasolea se fierbe şi se scurge în 3 ape. În a treia apă se adaugă un pic de sare, morcovul şi o lingură de ulei şi se lasă să fiarbă. Într-un ceaun se pune ceapa tăiată la călit în ulei încins. Se lasă până capătă culoare aurie, apoi se adaugă şi kaiserul. După aproximativ 5-7 minute, se adaugă şi bulionul desfăcut cu apa călduţă sau sucul de roşii. Se lasă totul la foc mic pentru încă 20 minute. Când morcovul este aproape fiert, se adaugă cu tot cu fasole şi apă peste prăjeală şi se lasă totul să fiarbă la foc mic încă 20 de minute. Se condimentează după gust. După ce s-a stins focul se pune mărarul, pătrunjelul şi cârnaţii.