Mâncare la schimb cu ore de muncă prestate

211

Beneficiarii Cantinei de Ajutor Social vor trebui să presteze de luna viitoare ore de muncă în folosul comunităţii. Decizia a fost luată la începutul acestei săptămâni de către membrii Consiliului Local Târgu-Jiu, care au aprobat un proiect de hotărâre privind stabilirea metodologiei pentru efectuarea unor activități gospodărești de către persoanele beneficiare de serviciile cantinei de ajutor social.

Potrivit referatului întocmit de conducerea Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu-Jiu, pentru o persoană care mănâncă la cantina socială se cheltuieşte lunar suma de 360 de lei. Astfel, luni, consilierii locali au aprobat o hotărâre prin care, adulţii care iau masa la Cantina de Ajutor Social să participe la activităţile de curăţenie din municipiul Târgu-Jiu. Numărul de ore de activităţi gorpodăreşti se stabileşte în funcţie de porţiile de mâncare primite de la cantina socială. Deci, pentru o porţie pe zi vor trebui să muncească trei zile, iar pentru cinci porţii de mâncare pe zi, beneficiarii vor efectua activităţi de curăţenie 15 zile pe lună.
La data de 1 februarie 2015, la Cantina de Ajutor Social din Târgu-Jiu, figurau un număr de 103 asistaţi care luau masa zilnic. De luna viitoare, aceştia, cu excepţia copiilor, vor trebui să presteze diferite activităţi de curăţenie în municipiu. Lista cu persoanele beneficiare de serviciile Cantinei de Ajutor Social se întocmeşte lunar de către serviciul de specialitate din cadrul Direcţiei Publice de Protecţie Socială şi se înaintează Serviciului de Gospodărie Comunală. Drept urmare, se va întocmi şi o foaie colectivă de prezenţă, iar cei care nu vor participa la activităţile de curăţenie, nu vor mai putea beneficia de serviciile cantinei sociale.
Prin această hotărâre, Primăria Târgu-Jiu se alătură şi altor patru administraţii locale din ţară care au dispus ca asistaţii sociali să presteze activităţi gospodăreşti: Primăriile Reghin, Cluj-Napoca, Deva şi Miercurea-Ciuc.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here