Ingrediente: O puteţi servi ca mâncare de post şi garnitură la preparate din carne, peşte, ardei capia, 1-2 cepe, 1 morcov, pastă de tomate sau suc de roşii, 2-3 linguriţă miere de albine (în funcţie de cantitate şi gust), ardei iute verde şi roşu, sare, piper, tarhon, cimbru, foi dafin.
Mod de preparare: Ardeii se coc, se curăţă de pieliţe, cotoare şi seminţe. Se spală şi se lasă la scurs, după care se taie fâşii subţiri pe lung. Se căleşte ceapa după gust în puţin ulei, se adaugă morcov tăiat cubuleţe sau dat pe răzătoare. Când sunt fierte se adaugă pasta de tomate diluată cu puţină apă sau suc de roşii în care se dizolvă mierea de albine. Se pun ardeii, se adaugă ardei iute tocat mărunt după gust, se potriveşte de sare, piper şi condimente. Se lasă să fiarbă toate la foc mic până este şi ardeiul fiert, dar să nu se fărâme. Poftă mare!