Mânat de Bică, “Preşedintele” Manţog a bătut palma cu Oprea

236

deschidereIonel Manţog a făcut pasul decisiv miercuri spre UNPR, acceptând o întrevedere faţă în faţă cu prim-vicepreşedintele partidului, Gabriel Oprea. Cel care l-a convins să schimbe macazul spre UNPR a fost însă vicepreşedintele partidului, doljeanul Gheorghe Bică, implicat direct în negocierile cu noii membrii, atraşi în această organizaţie.

 

Manţog a acceptat să renunţe la PDL, surse din UNPR susţinând că fostul pedelist şi-ar fi jucat cartea, râvnind chiar la şefia organizaţiei de la Gorj. Pe baza negocierilor cu Oprea, dacă iniţial nu se discuta decât de o reabilitare profesională a lui Manţog făcută de UNPR, acum lucrurile s-au schimbat, fostul “portocaliu” dorind chiar cârma organizaţiei, sau mai precis locul ocupat acum de Marius Vlaicu.

 

Calităţile de organizator de campanie ale lui Ionel Manţog l-au făcut pe Gabriel Oprea să nu mai vadă dosarul penal al pedelistului, şi acuzaţiile grave de corupţie la adresa acestuia. Nici măcar condamnarea pe fond a lui Manţog nu l-a oprit pe Oprea din dorinţa de a avea o întâlnire la Bucureşti cu Ionel Manţog. A contribuit la asta şi discuţiile dintre Manţog şi Bică, dar şi faptul că mai mulţi lideri ai UNPR Gorj l-au considerat pe Ionel, drept “un peşte gras”. Şi astfel, miercuri, Manţog şi Bică au plecat la Bucureşti pentru întâlnirea cu Oprea, care deja sondase terenul la Gorj cerând calificative despre pedelist. Surse din PDL Gorj susţin însă că întrevederea cu Oprea ar fi avut loc vineri, după ce şi Dan Ilie Morega s-ar fi întâlnit cu Manţog.

Ce i-a oferit Oprea lui Manţog?!

Ajunşi la Bucureşti, cei doi, Manţog şi Bică, au aşteptat ca Oprea să se elibereze, mai ales că în aceiaşi zi, prim-vicepreşedintele UNPR i-a chemat la raport şi pe primarii de la Gorj, semnatari ai “promisiunilor” făcute cu scurt timp în urmă. Aşa că, în aceiaşi zi în care primarii au ajuns la Bucureşti, pentru a discuta pe marginea fondurilor cerute la negocieri, şi Manţog şi Bică aşteptau o întrevedere cu Oprea. Şi au avut-o, surse din UNPR, menţionând că întâlnirea ar fi fost chiar fructuoasă, Manţog urmând să fie amplasat, în scurt timp, la cârma organizaţiei de la Gorj, în locul lui Marius Vlaicu.

Şi i-a mai dat..

Pretenţiile lui Manţog de a avea “mână liberă” în UNPR Gorj l-au făcut să mai ceară ceva, adică un post la Complexul Energetic Turceni. Dacă până acum două zile se discuta despre postul de director de Resurse Umane, ocupat acum de Corneliu Gârjoabă, acum Manţog şi-ar fi crescut pretenţiile. Mai nou, râvneşte la postul de director general al CE Turceni, ocupat de Octavian Graure. Dacă se pune în balanţă faptul că CE Turceni, ar fi putut reveni UNPR-ului, potrivit pretenţiilor ridicate de Dan Ilie Morega, nu ar fi o surpriză ca Manţog să devină, pe lângă preşedinte al UNPR Gorj, şi director general al CE Turceni. Ce se va întâmpla cu Graure în asemenea condiţii, încă nu se ştie, dar se cunoaşte faptul că relaţiile, altădată tensionate dintre actualul director general şi al său consilier, nu mai sunt deloc aşa.

Morega începe evaluările

Pe partea cealaltă, Dan Ilie Morega se impune în organizaţie, luându-i la purecat pe şefii de deconcentrate şi pe cei cu funcţii în filială. Morega vrea să ştie dacă are pe cine se baza în activităţile de organizare viitoare, mai ales că UNPR-ul bate tare în porţile USL Gorj. Deputatul i-a băgat astfel prin filtru pe toţi, chiar ieri seară la sediul UNPR-ului, la unii dintre actualii şefi de deconcentrate tremurându-le picioarele, mai ales că le-a cerut acestora câte un raport de activitate.

USL-ul freamătă

În timp ce UNPR-ul îşi evaluează “soldaţii”, la USL se trage cu coada ochiului spre organizaţia care se întăreşte mai mult o dată cu venirea lui Manţog aici. De altfel, vicepreşedintele PSD Gorj, Laurenţiu Ciurel, scoatea ieri în evidenţă calităţile de organizator “electoral” al lui Manţog, cunoscut pentru listele sale lungi cu membrii, uzate în ultimele campanii electorale. Nu este însă singurul care face însă analize obiective. Să nu uităm că înainte de PDL, Manţog a plecat din PSD..

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here