Managerul Tătaru: „Sperăm ca bugetul de anul viitor să ne permită să facem tot ce trebuie pentru acreditare”

333

Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a cerut amânarea vizitei de acreditare pentru trimestrul III al anului 2015. Iniţial, SJU era programat pentru trimestrul IV 2014, însă conducerea unităţii  a solicitat o amânare de câteva luni pentru a putea îndeplini toate obiectivele necesare. În primul rând, este nevoie de bani, managerul Tătaru trăgând speranţă că bugetul anului viitor va fi suficient pentru îndeplinirea indicatorilor.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu au solicitat o amânare a vizitei de acreditare pentru a pune la punct toate problemele şi a se pregăti cum se cuvine. Programată iniţial pentru trimestrul IV 2014, vizita urmează a se desfăşura în trimestrul III 2015. „Am solicitat amânarea vizitei de acreditare pentru trimestrul III 2015, pentru că mai sunt multe de făcut. Sperăm ca bugetul de anul viitor să ne permită să facem tot ce trebuie pentru acreditare”, a menţionat Tiberiu Tătaru, managerul SJU Târgu-Jiu.

Mulţi indicatori de realizat
tiberiu Tataru inscriptManagerul SJU spune că sunt foarte mulţi indicatori care trebuie îndepliniţi şi este nevoie de timp pentru a putea fi realizaţi. „Aceşti indicatori se bazează pe toate segmentele de activitate, începând cu circuitele funcţionale până la circuitul pacientului, circuitul foilor de observaţie şi aşa mai departe. Am cerut Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor o amânare de vreo 10 luni, de la termenul stabilit iniţial, respectiv, trimestrul III al anului 2015, din două motive principale: pe de o parte, bugetul instituţiei nu ne permite să achităm contravaloarea vizei de acreditare care este de 2,4 lei pe pat pe lună, iar pe de altă parte, unitatea funcţionează cu un comitet director interimar şi medici şefi interimari”, confirmă Tiberiu Tătaru, manager interimar al SJU Târgu-Jiu.
Conducerea unităţii este convinsă că, dacă şi angajaţii vor înţelege importanţa acreditării şi vor depune eforturi comune în acest sens, la sfârşitul lui 2015 vom avea un spital de urgenţă acreditat şi cu servicii medicale îmbunătăţite.
Trebuie precizat faptul că dacă până la 31 decembrie 2015 SJU Târgu-Jiu nu va primi acreditarea, conform legii, nu va mai intra în contract cu CJAS începând cu data de 1 ianuarie 2016.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here