Managerul Târziu: „Scot la concurs posturi dacă primim şi fonduri pentru plata angajaţilor”

159

spital carbunesti insDirectorii de spitale aşteaptă să se deblocheze un număr mai mare de posturi în sistemul sanitar. Constantin Târziu, managerul Spitalului Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti spune că după deblocarea posturilor va organiza concurs de angajare numai dacă unitatea va primi şi bani pentru plata salariilor. Spitalele sunt nevoite să se încadreze în continuare în limita de 70% cheltuieli de personal.

În luna mai au fost deblocate 500 de posturi, la nivel naţional, pentru angajări în spitale. Pentru unităţile sanitare din judeţul nostru se aşteaptă noi deblocări. Posturile deblocate sunt mult prea puţine comparativ cu deficitul imens de personal din unităţile sanitare. Mai mult decât atât, spitalele sunt nevoite să se încadreze în continuare în limita de 70% cheltuieli de personal. Din acest motiv, directorii de spitale susţin că nu îşi permit să facă angajări decât dacă se suplimentează bugetul. Managerul Spitalului Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti este hotărât să nu scoată la concurs posturi dacă nu primeşte fonduri pentru plata angajaţilor. „Se vor debloca posturile şi le vom scoate la concurs numai dacă mi se dau şi fonduri pentru plata celor angajaţi”, mărturiseşte Constantin Târziu, managerul Spitalului Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti.

Salariaţii Spitalului Târgu-Cărbuneşti, la zi cu salariile şi tichetele

La ora actuală, la Spitalul Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti nu se depăşeşte limita de 7% cheltuieli de personal. Mai mult decât atât, plata salariilor este la zi, angajaţii unităţii primind şi tichete de masă. „Noi suntem la zi cu plata salariile, nu există întârzieri. De altfel, reuşim să acordăm şi tichete de masă”, confirmă Constantin Târziu, managerul Spitalului Orăşenesc Târgu-Cărbuneşti. Începând de luna viitoare, salariaţii acestui spital vor primi salarii mai mari cu 8%, la fel ca toţi angajaţii din sistemul bugetar, majorarea salarială fiind aplicată de la 1 iunie.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here