Managerul Spitalului Municipal Motru, acuzat de luare de mită

242

Teodor Codrin Zavate, managerul Spitalului Municipal Motru și-a anunțat, ieri, demisia, în timpul unei anchete a Direcției Naționale Anticorupție. Procurorii îl acuză de luare de mită. Suspiciunea este că ar fi primit de la o persoană, care l-a și denunțat, 1.500 euro pentru a fi ajutată să ocupe un post de asistent medical. ”În toamna anului 2015, inculpatul Zavate Teodor Codrin, în calitate de manager al Spitalului municipal Motru, a primit de la o persoană, denunțător în cauză, suma de 1.500 euro pentru a o ajuta pe aceasta să ocupe un post de asistent medical în unitatea sanitară pe care o conducea. Mai mult, inculpatul i-a creat denunțătoarei convingerea că, folosindu-se de calitatea sa de manager îi poate asigura acesteia ocuparea postului respectiv prin participarea formală la un concurs organizat în acest sens. Întrucât, după organizarea concursului respectiv, denunțătoarea nu a ocupat postul promis, la data de 13 iulie 2016 inculpatul a restituit suma de bani primită anterior cu titlu de mită”, se precizează într-un comunicat al DNA.
Anchetatorii au stabilit ca, în timpul controlului judiciar, Teodor Codrin Zavate ”să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar, să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta, respectiv calitatea de manager al Spitalului municipal Motru”.
Fostul manager este rezervat în declarații. ”Este o anchetă în curs, deci nu pot să dau niciun indiciu. Eu nu pot să mă pronunț. Declarațiile s-au dat la DNA. Deja am demisionat. Nu mă consider vinovat. Cineva avea nevoie de postul acesta și este un val mai mare, în urma unor valuri mai mici”, a precizat Teodor Codrin Zavate.
Acesta nu a formulat, deocamdată, plângere împotriva măsurii controlului judiciar.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here