Managerul Spitalului Dobriţa nu se resemnează cu categoria V

187

Tiberiu TataruTiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu (Sanatoriul Dobriţa) nu se poate resemna cu faptul că unitatea spitalicească pe care o conduce este de categoria V, aşa cum a decis Ministerul Sănătăţii. Tătaru încearcă să găsească o soluţie, pe cale legală, pentru a rezolva problema.

Directorul Spitalului Dobriţa a depus la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj documentaţia în vederea încadrării unităţii spitaliceşti în categoria II M cu plan de conformare. DSP Gorj a solicitat Ministerului Sănătăţii încadrarea Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu în categoria II M. Conform „regulilor” privind clasificarea, stabilite, de altfel, chiar de Ministerul Sănătăţii, spitalele de categoria a II-a monospecialitate care nu vor realiza planul de conformare vor trece automat la categoria a V-a, iar spitalele de categoria a II-a vor retrograda la categoria a III-a, începând cu 1 ianuarie 2012. În ciuda acestor considerente, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii nu au mai ţinut cont de nimic şi au decis să încadreze Spitalul Dobriţa în categoria V.

Tătaru nu se dă bătut

Neplăcut surprins de decizia Ministerului Sănătăţii (MS), Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” încearcă să găsească cea mai bună soluţie pentru a rezolva această problemă. Astfel, se analizează în detaliu criteriile de clasificare, dacă au fost sau nu respectate şi dacă se dovedeşte că Spitalul Dobriţa a fost încadrat în categoria V nerespectându-se aceste criterii, atunci decizia MS va fi contestată chiar în instanţă. Tiberiu Tătaru susţine că a rămas spre deliberare în privinţa soluţiilor şi că astăzi, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, se va ajunge la o soluţie. De altfel, de când are în administrare Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu, Consiliul Judeţean s-a implicat în toate problemele acestei unităţi şi, până în prezent, împreună cu managerul Tiberiu Tătaru, s-au găsit soluţiile cele mai bune. Tocmai de aceea, sunt şanse reale să se rezolve şi problema clasificării. Încadrarea în categoria V îi aduce Spitalului Dobriţa un buget mai mic de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj, acesta fiind un motiv în plus pentru care se încearcă obţinerea categoriei solicitate, adică II M.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here