Managerul Khraibani: „Suntem în grafic cu pregătirile pentru iarnă”

89

spital motruCamelia Khraibani, managerul Spitalului Municipal Motru, spune că pe parcursul lunii octombrie s-au desfăşurat pregătirile pentru sezonul rece. La ora actuală, unitatea spitalicească motreană este pregătită pentru iarnă, fiind asigurat stocul de alimente, cel de medicamente, dar şi căldura în saloane.

Pentru Camelia Khraibani, confortul pacienţilor din unitatea spitalicească pe care o conduce este foarte important. De cum a dat frigul, Khraibani a cerut punerea în funcţiune a sistemului de încălzire, astfel încât temperatura din saloane, dar şi din restul încăperilor să fie optimă desfăşurării activităţii medicale. „Cum s-au înregistrat temperaturi scăzute timp de trei zile consecutiv, cum am şi pornit căldura. Acum este bine, este cald în saloane, în sălile de operaţie, în tot spitalul”, a explicat Camelia Khraibani, managerul Spitalului Municipal Motru.

S-a făcut necesarul de alimente

Spitalul motrean se adresează unei comunităţi de aproape o sută de mii de oameni, în care intră municipiul Motru şi cel puţin şapte-opt localităţi mari din Gorj şi Mehedinţi. Tocmai de aceea, conducerea acestei unităţi a decis să îşi facă din timp şi necesarul de alimente pentru sezonul rece, în ideea de a preîntâmpina dificultăţile ce ar putea apărea în privinţa procurării alimentelor care vor constitui meniul zilnic al pacienţilor. „Am făcut necesarul de alimente, tot ce s-a putut procura: cartofi, varză şi altele. De asemenea, ne-am ocupat de pregătirea zarzavaturilor pentru iarnă, cumpărând rădăcinoase pe care le radem şi le punem în pungi, congelându-le, pentru a le putea consuma pe timpul iernii. Este cea mai bună soluţie, pentru că nu se ştie de ce iarnă vom avea parte şi altfel sunt greu de păstrat aceste legume. Pot să spun că la această oră suntem în grafic cu pregătirile pentru iarnă”, a mărturisit Camelia Khraibani, directoarea Spitalului Municipal Motru.

Stocul de medicamente, asigurat

Buna gestionare a stocului de medicamente este o preocupare de bază pentru conducerea fiecărui spital, mai ales că bugetul alocat este unul destul de mic, iar adresabilitatea este tot mai mare. La Motru, stocul de medicamente al Spitalului Municipal este aprovizionat cu tot ce trebuie pentru asigurarea urgenţelor şi tratamentelor intra-spitaliceşti. „Avem strictul necesar de medicamente. Am încercat să nu-i facem pe oameni să fie nevoiţi să aducă medicamente din farmacii pentru a fi trataţi în spital. Eu, ca medic, le spun pacienţilor mei ce tratamente trebuie să facă pentru afecţiunile de care suferă şi de ce medicamente au nevoie, dar dacă sunt persoane care preferă produse medicamentoase scumpe, pe care noi nu le avem în spital, e alegerea lor şi atunci, într-adevăr, le cumpără de unde pot”, a subliniat Camelia Khraibani, managerul Spitalului Municipal Motru. Trebuie spus că pacienţii, actuali şi viitori, ai unităţii spitaliceşti motrene, beneficiază de condiţii bune şi, chiar dacă sezonul rece încă nu s-a instalat, frigul este resimţit deja de gorjeni, dar acesta nu este un motiv de îngrijorare pentru conducerea Spitalului Municipal Motru, întrucât şi-a luat toate măsurile pentru a asigura confortul bolnavilor.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here