Managerul Eufimia Dumitrescu a găsit ortoped pentru Spitalul Novaci

101

IMG_3129După îndelungi căutări, Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci a reuşit să găsească un ortoped care să lucreze la compartimentul Ortopedie – Traumatologie al unităţii. Pentru început acesta îşi va desfăşura activitatea cu jumătate de normă la Novaci.

Managerul Spitalului Orăşenesc Novaci a făcut nenumărate demersuri în vederea identificării unui medic ortoped care să fie angajat la această unitate. Într-un final, eforturile directoarei au fost încununate de succes. „Am găsit ortoped. Urmează să constituim compartimentul Ortopedie – Traumatologie. Acesta se face cu aprobare de la Primărie, apoi avizul Ministerului Sănătăţii. Important este, însă, că am găsit specialistul. Este vorba despre ortopedul Rădulescu, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă; un medic foarte bun, care a acceptat să lucreze şi la noi cu jumătate de normă”, a menţionat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Până la 15 decembrie se înfiinţează noul compartiment

La Spitalul Orăşenesc Novaci există toate condiţiile necesare pentru a putea fi înfiinţat compartimentul de Ortopedie – Traumatologie. „Eu paturi am; sunt 30 la Chirurgie, dintre care cinci le puteam utiliza pentru Ortopedie – Traumatologie. Deci am avea tot ce ne trebuie. Acum, că am găsit şi ortopedul, nu mai rămâne decât să punem în funcţiune compartimentul. Cel mai târziu la 15 decembrie acesta va funcţiona”, a confirmat managerul Eufimia Dumitrescu. Pentru Spitalul Orăşenesc Novaci, existenţa unui compartiment de Ortopedie este extrem de importantă, cu atât mai mult cu cât aici ajung cazurile din staţiunea montană Rânca. Întrucât sezonul de schi urmează să înceapă, iar posibilitatea producerii accidentelor specifice sezonului va creşte, conducerea spitalului din Novaci a făcut tot ceea ce a fost posibil pentru a găsi un ortoped şi a putea înfiinţa compartimentul Ortopedie – Traumatologie, astfel încât cazurile apărute pe acest segment să poată fi rezolvat acolo şi să nu mai fie trimise la Târgu-Jiu decât cele grave. Din fericire, înainte de sărbători va fi pus în funcţiune noul compartiment. Spitalul Orăşenesc Novaci se află la circa 18 kilometri de staţiunea Rânca şi aproximativ 50 kilometri de municipiul Târgu-Jiu. Această unitate asigură asistenţă medicală completă (spitalizare continuă, spitalizare de zi şi asistenţă ambulatorie) pentru 61.000 de locuitori din oraşul Novaci, cât şi pentru cele şapte comune arondate: Alimpeşti, Baia de Fier, Polovragi, Crasna, Bengeşti-Ciocadia, Bumbeşti-Piţic, Roşia de Amaradia şi staţiunea Rânca.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here