Managerul Capotă, despre raportul de control al Ministerului Sănătății: ,,Nu este gata! Ni s-au cerut clarificări cu privire la mai multe aspecte”

912

Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, a precizat, marți seara, într-o intervenție telefonică la TV Sud că raportul de control al Ministerului Sănătății, vizavi de activitatea unității medicale pe care o conduce, nu este gata. Întrebat dacă raportul a fost secretizat, așa cum în mass-media s-a menționat recent, consilierul județean liberal Victor Banța făcând chiar o solicitare scrisă CJ Gorj în acest sens, Capotă a negat această ipoteză, menționând chiar că verificatorii au cerut la SJU clarificări pe anumite aspecte, raportul de control nefiind astfel finalizat. Capotă a cerut însă public să se scoată spitalul din sfera politicului, explicând că raportul nu ar conține lucruri grave. În replică însă, Banța i-a cerut acestuia demisia.

La aproape patru luni de la controlul ministrului Sănătății la SJU Târgu-Jiu, urmat de o verificare mult mai amplă, raportul de control a întârziat să apară. Mai multe voci au susținut că raportul s-ar fi finalizat, dar că ar fi fost secretizat, deoarece ar fi conținut aspecte de o mare gravitate, marți seara, liberalul Banța spunând chiar că cele mai grave ar avea legătură cu incidentul de la Psihiatrie. De altfel, politicianul a subliniat că acolo lucrurile ar fi, în continuare tensionate, deși secția are un șef care ocupă de puțin timp postul prin concurs, dar autoritatea sa ar fi subminată de anumite persoane din secție. Gigel Capotă, managerul SJU, a contestat această ipoteză, spunând că nu i s-a adus la cunoștință un astfel de aspect, și cerând chiar să fie scos spitalul din sfera politicului, acesta arătând astfel că unitatea medicală de urgență ar suferi dese atacuri politice.

Raportul, în lucru
Tot Capotă a făcut lumină în problema raportului de control, care, a spus acesta, nu a fost secretizat, ci doar nu este finalizat. ,,Este un raport făcut de către o instituție a statului care, normal, fiind atât de multe sesizări, va trebui să controleze mai cu atenție. Am primit să le dăm anumite clarificări cu privire la mai multe aspecte. Raportul nu este gata! Era și normal pentru că dacă cineva ar avea cunoștiințe minime legate de cum se face un raport de control ar știi că trebuie să ceri relații ca să vezi ce scrii, pentru că acel raport va fi unul prin care domnii specializați pe treaba lor vor veni cu anumite corelări pe parte medicală, administrativă și așa mai departe. Nu pricep de ce se vorbește de o secretizare? De ce credeți dvs. că raportul ar conține aspecte grave? Haideți să scoatem din starea politicului activitatea medicală, activitatea unor medici, a unor cadre medicale care se luptă și își aduc aportul să facă bine pacienților”, a menționat Capotă la postul de televiziune. Acesta nu a negat că în cele trei unități cu un personal de 1300 de persoane nu se mai fac și greșeli, dar chiar și acestea pot fi rezolvate fără scandal. ,,Este normal că unde se muncește se mai și greșește. Avem însă capacitatea și dorința ca anumite probleme, care poate nouă ne-au scăpat, pe anumite recomandări, să le rezolvăm. Avem o activitate laborioasă, cu 1300 de salariați, dar lucrurile merg spre bine”, a completat managerul SJU. Acesta a menționat că nu intenționează să demisioneze din funcție, deși sunt ,,2-3 persoane” care ar vrea asta.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here