Managerii spitalelor gorjene vor mai multe paturi contractate

318

Numărul paturilor contractate în 2013 de către unităţile sanitare cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a ajuns la 1.903, cu 50 mai multe comparativ cu anul 2012. Deocamdată nu se ştie câte paturi vor fi contractate în acest an, însă managerii unităţilor spitaliceşti speră ca numărul lor să fie măcar egal cu cel de anul trecut.

Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj confirmă faptul că deocamdată nu se ştie câte paturi contractabile vor avea spitalele din judeţul nostru în acest an. Se speră să rămână cel puţin la nivelul anului trecut, însă există posibilitatea să scadă. Pe de altă parte, managerii spitalelor gorjene îşi doresc un număr de paturi mai mare. „Am propus un număr de paturi între ce am avut în contract şi ce avem fizic în spital; funcţionăm acum cu 133 de paturi”, precizează Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Spitalul Sadu vrea 100 de paturi
Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu (Spitalul Sadu) are acum 81 de paturi contractate.
Managerul Aurel Stolojanu spune că adresabilitatea este destul de mare, astfel că unitatea ar avea nevoie de cel puţin o sută de paturi. „Noi funcţionăm acum cu 81 de paturi contractate, dar mereu am avut în jur de o sută de pacienţi internaţi. Vrem, la contractare, 100 de paturi. Acum avem în spital 112 paturi pe spitalizare continuă şi 20 pe spitalizare de zi”, confirmă Aurel Stolojanu, managerul Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu.
La toate spitalele din judeţul nostru se speră ca numărul de paturi măcar să nu mai scadă, dacă nu există posibilitatea de a fi mai mare.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here