Mama criminală şi-a aflat pedeapsa

301

Magistrații gorjeni au stabilit ieri o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru femeia care în primăvara anului trecut și-a aruncat fătul în curtea Spitalului de Urgență din Târgu Cărbunești, o parte din cadavru fiind devorat de câinii fără stăpân.

Tribunalul Gorj a decis pedeapsa pe care o va executa Maria Pavel, o femeie din localitatea Bărbătești, situată în apropiere de Târgu Cărbunești, aflată în spital ca îngrijitor al unui nepot în perioada în care a fost înregistrat incidentul cu nou-născutul. Femeia a negat pe parcursul procesului că ea ar fi vinovată de cele întâmplate, ea declarând de mai multe ori inclusiv că nu era însărcinată și că nu se mai afla în spital în momentul descoperirii cadavrului.
Probele de la dosar, inclusiv teste ADN, au indicat-o însă pe aceasta ca fiind mama nou-născutului abandonat în curtea spitalului și devorat de câini, pentru a ajunge la ea anchetatorii interogând inclusiv toate angajatele Spitalului de Urgență din Târgu Cărbunești, care, la începutul cercetărilor, erau considerate potențiale suspecte. Maria Pavel a fost arestată preventiv în luna august a anului trecut, la circa trei luni de la producerea faptelor, ea fiind supusă inclusiv unei expertize psihiatrice, care a relevat faptul că este responsabilă pentru faptele sale. Instanța a decis ca ea să plătească 6500 de lei cheltuieli judiciare statului, din care 6000 de lei reprezintă cheltuielile din faza de urmărire penală. Verdictul Tribunalului Gorj nu este definitiv, sentința putând fi contestată.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here