“Mama criminală” de la Cărbunești vrea o pedeapsă cât mai mică

314

Gorjeanca judecată de vreo câteva luni pentru că anul trecut, în aprilie, și-ar fi ucis copilul, un bebeluș născut în toaleta spitalului din Târgu Cărbunești și aruncat apoi în curtea unității sanitare, cere acum instanței să primească o pedeapsă cât mai mică posibil, femeia susținând în continuare că este nevinovată. Ea a înaintat judecătorului de caz o cerere scrisă în care invocă prevederile Noului Cod Penal și solicită să nu mai fie acuzată de omor, ci de pruncucidere, asta în ciuda faptului că susține că nu a fost gravidă și, ca urmare, nu avea cum să nască.

Maria Pavel a fost întrebată ieri, în sala de judecată, de procurorul de caz dacă recunoaște, în aceste condiții, faptul că a fost gravidă și a născut, lucru pe care ea l-a negat vehement, ceea ce lasă fără obiect cererea sa de schimbare a încadrării juridice. Femeia se declară nevinovată și speră să fie lăsată liberă, deși testele ADN de la dosar sunt cele care o indică pe ea ca fiind mama pruncului găsit devorat de câinii fără stăpân în curtea Spitalului de Urgență din Târgu Cărbunești. Două asistente medicale și o agentă de pază au fost audiate ieri la instanță în acest dosar, însă mărturiile lor nu o incriminează în mod direct pe suspectă.
Martorele au menționat cel mult că au văzut-o pe aceasta prin spital în perioada găsirii copilului, dar nu în ziua respectivă, Pavel declarând de mai mult timp că părăsise unitatea sanitară cu două zile înainte. Femeia era internată ca însoțitoare a unui nepot, iar în ziua în care a fost găsit bebelușul devorat de animale ea era acasă. Anchetatorii au avut nevoie de câteva luni pentru a-i da de urmă, Maria Pavel declarând însă că nu era gravidă și că și dacă ar fi fost și-ar fi crescut singură copilul. Ea are acasă două fete minore, crescute de rude, suspecta nefiind căsătorită.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here