Mama bărbatului din Ciuperceni, care şi-a dat foc: “Disperarea l-a îndemnat să facă asta”

129

murhjan 1.Ioana Murjan, mama bărbatului care şi-a dat foc miercuri în faţa Palatului Cotroceni susţine că disperarea l-a îndemnat pe fiul său la un astfel de gest. Bărbatul a învăţat şi a muncit pentru a avea un trai decent, iar acum politicienii l-au adus în pragul de a-şi pune capăt zilelor, după ce i-au tăiat pensia.

Cu tabloul fiului său în mână, Ioana Murjan, de 80 de ani, din comuna gorjeană Ciuperceni, se roagă ca Petre să treacă bine peste intervenţiile chirurgicale efectuate după ce şi-a turnat benzină pe corp şi şi-a dat foc în faţa Palatului Cotroceni. Are o explicaţie a gestului făcut de fiul său, dar spune că nu trebuia să-şi facă rău, pentru că, oricum, guvernanţilor nu le pasă. “Să le fie ruşine, ei trăiesc în vile, iar noi murim de foame. Disperarea l-a îndemnat să facă asta, a muncit şi a învăţat toată viaţa, este un om învăţat, n-a fost un prăpădit. L-au omorât pe Ceauşescu să vină ei să-şi facă vile pe spinarea noastră şi pe noi ne lasă să murim ca nişte câini”, susţine femeia.

“Nu l-am învăţat să facă asta!”

Ioana Murjan n-a ştiut până miercuri seara de gestul făcut de fiul său, vestea cumplită a primit-o de la sora bărbatului, stabilită în Marea Britanie. De atunci, Ioana Murjan nu mai are somn până când nu va afla că fiul său e în afara oricărui pericol. “Mi-a spus fiica mea, m-a sunat ea din Anglia să-mi spună. Pe ei doi îi am şi mă mândresc cu ei. N-am dormit toată noaptea când am aflat. Eu nu l-am învăţat să facă asta”, povesteşte Ioana Murjan cu lacrimi în ochi.

Guvernul i-a tăiat din pensie şi tatălui

La 80 de ani, Ioana Murjan spune că Guvernul nu i-a tăiat doar fiului său din pensie: “Eu am o pensie de 370 de lei, soţul meu are 800 de lei şi nenorociţii au considerat că are prea mult şi i-au mai luat 50 de lei din ea. Aşa au zis că noi luăm prea mulţi bani”. Luna viitoare, Petre Murjan, bărbatul de 59 de ani care şi-a turnat benzină şi şi-a dat foc în faţa Palatului Cotroceni, trebuie să joace la nunta fiicei sale.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here