Malpraxis, la Spitalul de Pneumoftiziologie

190

spital2 facuta de mineO asistentă a Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Runcu a încurcat medicamentaţia unui pacient internat, administrându-i acestuia medicamentele unui alt bolnav. Femeia este acuzată de malpraxis fiind în prezent anchetată.

Tiberiu Tătaru, managerul unităţii medicale, a informat ieri Consiliul de Administraţie cu privire la un caz de malpraxis produs la spitalul pe care îl conduce. Una dintre asistentele spitalului a administrat unui pacient un tratament neprescris de medicul curant, o anchetă fiind acum în curs de desfăşurare. Salariata se află în prezent în concediu medical până la soluţionarea cazului, sesizarea ajungând acum două zile şi la Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMMR). „După ce OAMMR va analiza cazul, noi vom proceda în consecinţă şi sancţiunea va fi una dintre cele mai drastice. Este un eveniment neplăcut, dar vă asigur că actuala conducere a spitalului nu va tolera niciodată niciun fel de greşeală, mai ales de ordin medical. Acest caz, şi anume faptul ca viaţa unui pacient a fost pusă în pericol, nu va fi trecut cu vederea”, a declarat managerul Tiberiu Tătaru.

Salvat de medicul de gardă

O minune a făcut ca pacientul căruia i s-a administrat greşit medicamentaţie să fie salvat. „Bolnavul ar fi intrat în şoc anafilactic dacă medicul de gardă din ziua respectivă n-ar fi intervenit, dar cazul s-a soluţionat deşi putea fi cu un final foarte grav”, a spus directoarea medicală Iulia Căpitănescu.

Conform lui Tiberiu Tătaru, pacientul în cauză, colegii de salon şi colegii de tură ai asistentei au depus plângere scrisă către managerul instituţiei. În nota explicativă pe care şeful spitalului a luat-o asistentei respective, aceasta îşi recunoaşte eroarea şi-şi cere scuze. „Nu este suficient având în vedere că viaţa unui pacient a fost pusă în pericol. Consider că recunoaşterea faptei şi scuzele de rigoare sunt prea puţin”, a precizat Tătaru.

Consilierul juridic al Spitalului de Pneumoftiziologie a precizat faptul că eroarea medicală a pornit de la o confuzie între numele a doi bolnavi, ale căror nume de familie erau Nenu şi Nanu. „Totul s-a produs din neatenţie. Volumul de muncă este mare, avem lipsă de personal şi datorită faptului că n-avem posibilitatea să angajăm. Astfel se lucrează cu un asistent la treizeci-patruzeci de bolnavi pe tură, lucru care a dus la acest caz regretabil”, a adăugat consilierul juridic.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here