Majoritatea în pericol! – Doi consilieri judeţeni au făcut pact cu Morega

263

_MG_8742Componenţa Consiliului Judeţean Gorj s-a schimbat, cel puţin teoretic, după ce doi consilieri ai Opoziţiei au trecut de partea UNPR. Dan Ilie Morega, preşedintele UNPR Gorj, nu contestă acest lucru, deputatul refuzând însă să facă publice numele celor doi aleşi. Morega anunţă doar că ambii consilieri fac parte din USL, ei având şi funcţii politice în partidele din care provin. Se vehiculează astfel că unul dintre consilieri este de la PNL şi unul de la PSD.

În Consiliul Judeţean Gorj, USL-ul are majoritatea, ca urmare a colaborării PSD-ului cu PRM-ul. Liberalii au intrat şi ei în schemă abia după semnarea protocolului USL. Doar grupul de consilieri morega-bunnnPDL, face astfel Opoziţie în Consiliul Judeţean, în timp ce aleşii de la cele trei partide se poate spune că sunt la Putere. Astfel, PSD-ul are 15 consilieri judeţeni, PNL-ul are 6 consilieri, PRM-ul are 2 consilieri iar PDL-ul are 9. Morega a tatonat terenul şi a ales că oferteze consilierii judeţeni ai USL-ului, UNPR-ul şi PDL-ul fiind într-un parteneriat. A şi atras de partea sa doi consilieri, despre care spune că sunt oameni de calitate. “Am atras de partea UNPR Gorj 9 primari, 11 viceprimari, 36 de consilieri locali şi 2 consilieri judeţeni. Acest lucru dovedeşte că UNPR-ul creşte de la zi la zi, iar partidului i se alătură doar oameni de calitate”, a declarat Morega.

Acesta a refuzat să dea detalii despre apartenenţa politică a celor trecuţi în barca UNPR, a menţionat că în cazul celor doi consilieri respectivii sunt din USL. “Oricum miza mea pentru anul viitor este alta. Acum vreau să obţin 15 primari, 20 de viceprimari, 80 de consilieri locali şi 6-7 consilieri judeţeni”, a declarat Morega, după ce, în urmă cu două săptămâni, a menţionat că UNPR-ul vrea să obţină la Gorj 8-10 primari.

Cine a trădat?

Deşi Morega nu a vrut să spună cine sunt cei doi consilieri judeţeni, am încercat prin eliminare să ne gândim cine ar putea fi cei care au semnat o promisiune cu UNPR-ul. Dacă ne luăm după apropieri şi promovări făcute de Morega, pe când acesta se afla la PNL Gorj, am putea spune că Valerică Barbulea ar putea fi unul dintre cei vizaţi de proiectul lui Morega, consilierul având, din ce se cunoaşte, o relaţie excelentă cu fostul lider liberal. Nu numai penelistul Barbulea ar putea trece însă de partea UNPR-ului, şi Dragoş Păsărin, este unul dintre promovaţii lui Morega. De altfel, despre Păsărin se vehicula, la un moment dat, că trebuia promovat de partid pe postul de prefect de Gorj, lucru care nu s-a mai întâmplat, PNL-ul nemaifiind la putere.

În ce priveşte funcţiile politice de care vorbea Morega, se poate spune că atât Barbulea cât şi Păsărin sunt membrii în Biroul Judeţean al PDL Gorj, primul fiind şi trezorier. De asemenea, Valerică Barbulea, nu este sprijinit pentru un nou mandat de primarii PNL, lucru care nu se poate spune despre Păsărin care are susţinere de la primarul comunei Drăguţeşti, liberalul Vasile Moşoiu. Şi Constantin Retezeanu ar putea fi unul dintre liberalii apropiaţi de Morega, dar fostul sindicalist nu are susţinere pentru un nou mandat şi nici funcţie politică în partid. În rest, Gheorghe Orzan, Radu Angheloiu şi Ion Crăciunescu, toţi au susţinere pentru un nou mandat de consilieri judeţeni, însă trecerea lor la UNPR nu prea este pusă sub semnul întrebării.

Dian exclude trădarea

Şeful PNL Gorj, Dian Popescu, exclude însă ca vreunul dintre consilierii judeţeni liberali să fi semnat pentru UNPR. “Nu pleacă nimeni din PNL, nici primarii, nici viceprimarii, nici consilierii judeţeni. Această declaraţie a domnului Morega nu este pentru noi, nu ne interesează, este pentru conducerea UNPR-ului de la Bucureşti. De la noi nu pleacă nimeni, iar ca o declaraţie să aibă substanţă, trebuie să fie susţinută de dovezi iar cei în cauză să fie nominalizaţi. Exclud însă că Barbulea, Păsărin ori Retezeanu să treacă la UNPR”, a declarat Dian care aşteaptă ca UNPR-ul să îi nominalizeze pe consilierii în cauză. “Majoritatea în Consiliul Judeţean nu are cum să se schimbe, asta deoarece consilierii care fac pe faţă politica UNPR vor fi excluşi din acest organism”, a completat Dian.

PSD-ul unit

În ce priveşte PSD-ul, aici este greu de stabilit ce consilier judeţean este apropiat de Dan Ilie Morega, pentru a trece de partea sa la viitoarele alegeri. Asta deoarece o parte importantă dintre consilierii social-democraţi au funcţii de conducere în partid, dar liderii PSD Gorj, exclud şi ei să aibă în rândurile lor trădători, care să renunţe la Partidul Social-Democrat pentru UNPR.

“Potrivit legii, orice consilier care îşi dă demisia din partid, trecând la altă formaţiune politică, este exclus din organizaţia pe care a părăsit-o. Dacă există vreun astfel de consilier, acesta ar trebui să demisioneze din PSD sau să ne anunţe că a trecut la UNPR pentru ca noi să-l excludem. Cu toate acestea eu nu cred în gogoşile lui Morega. El a păcălit multă lume şi înainte şi încearcă să o facă şi acum. Nu cred că vreun consilier judeţean PSD a trecut la UNPR. În ce priveşte majoritatea, aceasta nu se schimbă deloc în Consiliul Judeţean, indiferent câţi consilieri susţine Morega că ar fi trecut la UNPR”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here