Majorările salariale în CEO, un cadou otrăvit?

5009

Minerii din Hunedoara și-au avertizat colegii de la CE Oltenia că această companie urmează același traseu pe care l-a avut Mintia. Chiar liderii de la Sindicatul Energia Rovinari prevăd un sfârșit similar cu cel al termocentralei hunedorene, având în vedere situația actuală a CEO: ajutor de stat pentru restructurare în schimbul căruia se vor închide curând toate capacitățile CEO. O altă voce din sistem, arată începutul sfârșitului este și ,,anestezierea” liderilor de sindicat – care știu și tac, dar și a salariaților CEO, amăgiți cu creșterile salariale acordate din această lună. Și asta, pentru că CEO trebuie să-și dea ,,duhul” în liniște.

Mintia, experiment pilot?
Vicepreședintele Sindicatului Termo Energia Craiova II, Florin Cimpoieru, de la Termocentrala Craiova, recent externalizată din CEO, bănuiește, date fiind faptele anterioare ale actualului Guvern și ale celorlalte de până acum, că majorările salariale ar putea fi ,,cadoul otrăvit” pentru salariații Complexului Energetic Oltenia:
,,S-a gândit cineva la ,,cadoul otrăvit” oferit de Virgil Popescu salariaților anesteziați cu sume mari de bani, aprox 14 milioane lei vechi, de salariat (clar meritate, dar nejustificate într-o companie aflată în INSOLVENȚĂ MASCATĂ de 3 ani (!!), pe pierdere și cu aprox 2 miliarde de euro pompați în ea!?). Și despre care, chiar un important om din administrație – fostul senator Ion Rușeț afirma că pasul următor al CEO, dacă nu returnează banii, nu își revine și nu SE RESTRUCTUREAZĂ (sună cunoscut?), intră direct în FALIMENT!? Nu cumva Mintia a fost experimentul pilot, băgată în insolvență și faliment, intrată pe mâna unui lichidator judiciar și apoi vândută la un preț ridicol, iar CEO să urmeze ? Așa-zisa ,,amorțeală” a politicienilor, a conducerii și a boșilor sindicali este justificată și explicabilă – interesul personal uriaș! Cea a celor 11.000 de salariați…greu de înțeles și explicat. În armată, pe vremuri, tineri și neliniștiți fiind, ni se punea bromură în ceai, dimineața. Să nu îi fi trecut efectul la unii, nici până acum? Cei 11.000 de salariați, acum, în al 12-lea ceas, ar face bine să se trezească, să se ridice și să-și ceară drepturile, având în vedere că drum de întoarcere nu mai este”, a scris acesta pe pagina de socializare a sindicatului.

Cum s-a distrus economia regională, cărămidă cu cărămidă
Florin Cimpoieru reamintește cum au fost dărâmate toate companiile naționale: ,,Electroputere…12.000 de salariați, de destine, de familii. Alte zeci de mii care depindeau de ea. Combinatul Chimic Craiova…11.000, asemenea. Distruse, cărămidă cu cărămidă. Și alte asemenea sute sau mii de înteprinderi, combinate, fabrici de renume din Gorj, ca și din toată țara! Crede cineva că acești criminali, numiți politicieni, au vreo reținere, vreun Dumnezeu, în a nu distruge la ordin și în colaborare cu interese străine ce deja au penetrat și distrug și din interior ce a mai rămas din CEO, la fel, cărămidă cu cărămidă !? Când, nu mai târziu de ieri (săptămâna trecută, n.r.) iese ministrul trădător al ce a mai rămas din energia românească și spune că a revenit cărbunele și iar se funcționează ,,în pierdere”!?”, mai întreabă acesta.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here