Majorări salariale pentru salariaţii din sectorul sanitar şi de asistenţă socială

338

Veşti bune pentru angajaţii din Sănătate şi Asistenţă Socială. Potrivit liderului sindical Valentin Popa, în urma negocierilor purtate cu reprezentanţi ai Guvernului, salariaţii din domeniile amintite vor primi o majorare salariala, in suma fixa, pentru fiecare salariat, începând cu data de 1.12.2014. De asemenea, s-au primit asigurări că, începând de la 1 ianuarie 2015, salariul minim pe economie creste la 1.050 lei.

Biroul Executiv al Federaţiei Sanitas din România a avut, în perioada 15-17.09.2014,  mai multe întâlniri cu reprezentanţi ai Guvernului României, în cadrul negocierilor purtate în vederea rezolvării celor 3 revendicări ale Federaţiei Sanitas din România: Creştere salarială pentru salariaţii din sănătate şi asistenţă socială; Extinderea CCM la nivel de sector de activitate sănătate şi activităţi veterinare; Deblocări de posturi în unităţile sanitare din România. „În data de 16.09.2014, la sediul Ministerului Muncii au participat la negocieri, alături de membrii Biroului Executiv al Federaţiei Sanitas din România, doamna ministru Rovana Plumb, doamna ministru delegat pentru dialog social Aurelia Cristea şi domnul ministru Secretar de stat din Ministerul Sănătăţii Chiriac Francisk lulian. În urma discuţiilor a reieşit ideea necesităţii apariţiei unei legi a salarizării pentru sectorul bugetar, alta decât Legea 284/2010, care să elimine inechităţile şi care să se aplice începând cu 1.01.2015”, confirmă Valentin Popa, preşedintele Sanitas Gorj.

Majorări salariale, începând cu 1 decembrie
Sindicaliştii au fost invitaţi la sediul Ministerului Finanţelor Publice de către ministrul loana Petrescu. După câteva ore de discuţii s-a convenit că salariaţii din sectorul sanitar şi de asistenţă socială vor primi o majorare salarială, în sumă fixă, pentru fiecare salariat, începând cu data de 1.12.2014.
„De asemenea, am primit asigurări că începând cu 1.01.2015, salariul minim pe economie creste la 1.050 lei. Doamna ministru loana Petrescu şi-a exprimat disponibilitatea participării la şedinţa Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas din România, la care a şi participat, expunând liderilor judeţeni ai Federaţiei Sanitas din România cele 2 proiecte de lege pe care intenţionează să le promoveze. În cursul zilei de 26.09.2014, Biroului Executiv al Federaţiei Sanitas din România i se vor prezenta cele 2 proiecte de legi spre luare la cunoştinţă şi eventuale modificări”, a mai spus Valentin Popa.

Mişcările sindicale, amânate
În aceste condiţii, plenul Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas din România a votat amânarea mişcărilor sindicale programate, urmând ca ele să fie anulate la data apariţiei celor 2 legi.
Un alt punct convenit, la o mai veche solicitare a Federaţiei Sanitas din România, este acela că personalul medico-sanitar din sectorul de asistenţă socială va fi salarizat în cadrul noii legi pe aceeaşi grilă de salarizare cu personalul medico-sanitar din unităţile sanitare neclinice.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here