Maioreanu vrea ca, anul viitor, Energia să tragă la titlu

312

Pretențiile la Energia Pandurii Târgu Jiu cresc de la sezon la sezon, președintele secției de handbal a clubului gorjean având ambiția ca la anul să poată să se bată de la egal la egal cu HCM Constanța pentru titlu în Liga Națională de handbal masculin.

Chiar dacă, per ansamblu, Andrei Maioreanu spune că este mulțumit de parcursul echipei sale din acest sezon, rezultatul înregistrat de Energia în meciul de cupă cu HCM Constanța l-a supărat și, în același timp, l-a ambiționat: „Sunt foarte supărat pentru că nu e normal să iei 41 de goluri şi să pleci acasă şi să spui că ai jucat cu Constanţa. La Târgu Jiu se cere performanţă atâta timp cât sunt condiţiile cele mai bune aici. Nu mai admit nici un pas greşit, banca tehnică va răspunde de rezultate. Energia este în grafic. Mai sunt multe etape de parcurs până să jucăm în Europa. Suntem aproape, nu e imposibil. Avem atuuri să ne gândim la un loc de cupă europeană, așa că Energia poate ajunge în cupele europene”, a declarat președintele secției de handbal a Energiei. Pentru accederea în cupele europene, Maioreanu exclude varianta conform căreia un traseu mai ușor ar putea fi obținut pierzând meciuri pe finalul sezonului regulat: „Este normal şi firesc să nu facem nici un calcul. Trebuie să jucăm toate meciurile în condiţii corecte şi elegante şi cum nu mai putem întâlni Constanţa putem să ne batem cu oricare echipă. Avem nevoie de încredere, nu trebuie să punem problema cu cine picăm în play-off. Jucăm cu cine ne-o hărăzi soarta”, a mai spus Maioreanu.

Aduce jucători din campionate de top
Pentru susținerea ambițiilor pe care Maioreanu le are de la echipă, președintele echipei gorjene are de gând să aducă la Târgu Jiu jucători ce acum fac performanță în România, dar și de la echipe importante de afară: „Am discutat cu banca tehnică la perfectarea unor contracte. Am semnat un contract, nu dezvăluim numele jucătorului.
Sunt în negocieri cu cinci jucători din România de la echipe de top. Sunt în discuţii şi cu şapte jucători din Spania, unul din Germania şi altul din Franţa. Trebuie să nu uităm că avem un buget în care să ne încadrăm. Avem nevoie de jucători valoroşi pentru ca la anul să atacăm titlul. Nu sunt negocieri simple, uşoare, dar perspectivele sunt bune.
Sper să ajungem la o înţelegere cu jucătorii importanţi cu care discut. Sunt multe echipe care au probleme financiare”, a dezvăluit Maioreanu.

Vrea să-i convingă cu participarea în cupele europene
Andrei Maioreanu spune că bugetul echipei pentru sezonul viitor va fi unul bun, suficient pentru ca echipa să facă performanță. Bugetul echipei poate fi unul dintre argumentele cu care Maioreanu poate convinge jucătorii să vină la Târgu Jiu, poate chiar principalul, însă un altul poate fi și calificarea echipei în cupele europene: „Echipa noastră sunt convins că va juca în cupele europene. Un negociator bun se foloseşte de atuurile echipei. Energia este o echipă serioasă, unde se respectă regulamentele şi care are ambiţii. Nu ştii ce jucător, chiar şi de afară, nu ar vrea să se alăture unui astfel de proiect în care se doreşte câştigarea titlului. În plus, o participare în cupe duce la creşterea cotei fiecărui jucător”, a mai adăugat Andrei Maioreanu. Acesta a precizat că din vară va aduce cel puțin cinci jucători, la nivelul interilor stânga şi dreapta, un coordonator, și la nivelul extremelor dreapta.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here