Maioreanu: Liberalii îngroapă producția de energie pe bază de cărbune

1222

Complexul Energetic Oltenia este cea mai mare victimă a unor politici energetice inacceptabile, susține fostul secretar de stat în Ministerul Energiei, gorjeanul Andrei Maioreanu.
„Între două fumuri de țigară, premierul Ludovic Orban a anunțat că România își va închide termocentralele care funcționează pe bază de cărbune. Liberalii sunt incapabili să negocieze cu fermitate la Bruxelles și sunt complet dezinteresați de soarta producției naționale de energie”, spune Maioreanu, precizând că măsurile programului Green Deal, promovat de Comisia Europeană, se pot valida în orice țară doar în situația în care acea țară își permite să renunțe la capacități importante de producție de energie. „Am spus-o de mai multe ori: suntem membri ai UE, dar suntem la niveluri diferite de dezvoltare economică. Viteza tranziției de la energia pe bază de cărbune la energia verde sau energia nucleară depinde de capacitatea fiecărei țări. Iar ritmul și dimensiunile tranziției se negociază în funcție de această capacitate, dar în cazul României trebuie luate în calcul multe alte repere. Mă refer la starea fizică a unităților de producție, la rezervele de materie primă, la capacitatea de import, la resurse financiare și umane, dar și la priceperea în a lua decizii pentru țară”, a mai completat Maioreanu. Social-democratul gorjean spune că România nu poate renunța la producția de energie pe bază de cărbune cel puțin 15 ani de acum încolo. „Ar fi trebuit să profităm de faptul că anul acesta nu mai trebuie să respectăm limitări de deficit (măsura e valabilă în întreaga UE) și să dăm drumul la investiții în energie. Ce așteptăm? Dacă guvernul crede că Strategia pe care am pus-o la punct nu e destul de bună, poate să o îmbunătățească. Dar să facă ceva! Sectorul energetic este fundamental pentru dezvoltarea economică a țării, nu are nimeni dreptul să își bată joc de acesta”, a mai punctat Andrei Maioreanu.
I.I.

1 COMENTARIU

  1. Tu ce ai făcut cât ai fost secretar de stat, nici pe Oprea Scortariu nu ai fost in stare sa îl iei consilier, sunteți la fel hoților !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here