Maioreanu, disponibilizat „de lux” al Hidroelectrica

174

Administratorul special al Hidroelectrica, Remus Borza, a decis să facă o serie de reduceri de personal la sucursalele din ţară ale societăţii pe care o administrează de vreun an de zile, la Târgu Jiu vreo 36 de persoane urmând să-şi piardă locurile de muncă. Printre cei trimişi acasă se numără un vicepreşedinte al PSD Gorj, Andrei Maioreanu.

Andrei Maioreanu nu pare foarte stresat de situaţia în care se află, el fiind mai mirat de interesul jurnaliştilor, mai degrabă, faţă de trimiterea sa acasă. El afirmă că a fost opţiunea sa de a înceta relaţiile de muncă pe care le avea cu Hidroelectrica, unitate în cadrul căreia lucrează şi soţia sa. Acesta afirmă că decizia de încetare a contractului de muncă va intra în vigoare peste două săptămâni. „Marţi ne-au fost înmânate la toţi cei 36 preavizele de încetare a contractelor de muncă şi, ca urmare, peste două săptămâni vom fi disponibilizaţi de la Hidroelectrica. Au fost discuţii înainte şi conform deciziei ca acolo unde lucrează soţ şi soţie să rămână doar unul dintre ei am decis să fiu eu cel care pleacă”, declară Maioreanu.
Vicepreşedintele PSD Gorj crede că îşi va găsi un nou loc de muncă în perioada următoare, el menţionând că are în faţă „noi provocări” cărora e convins că le va face faţă cu brio. În prezent Maioreanu este şi membru în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, în anul 2009 el fiind consilier al directorului general de la acea vreme al Hidroelectrica, Mihai David. Ulterior, vicepreşedintele PSD Gorj a devenit director de dezvoltare al sucursalei de la Târgu Jiu a Hidroelectrica, în trecut el lucrând şi ca director de subunitate la fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia. Maioreanu mai este şi consilier judeţean al USL, este acţionar la o firmă privată, are ceva terenuri şi spaţii comerciale, conform declaraţiei de avere, precum şi două credite măricele contractate anul trecut. Unul dintre ele, de 270.000 de lei trebuie achitat în 25 de ani, iar celălalt, de 50.000 de lei, în zece ani.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here