Maioreanu, acuzat de incompatibilitate pentru că este director la Hidroelectrica Serv şi consilier

332

Andrei Maioreanu, consilier judeţean PSD şi totodată director general adjunct al SC Hidroelectrica Serv SA Bucureşti, este acuzat de incompatibilitate de o persoană care susţine că reprezintă mai mulţi cetăţeni din municipiu. Aceasta cere public verificarea lui Maioreanu care, în opinia sa nu poate să fie şi consilier judeţean şi şef al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat care deţine în Târgu-Jiu două sedii secundare, respectiv puncte de lucru. Maioreanu susţine, în schimb, că nu este incompatibil, deoarece Hidroelectrica Serv pe care o conduce ca şi director general adjunct nu are filială cu sucursală în Târgu-Jiu. Pe Maioreanu nu l-a mirat însă sesizarea în cauză, deoarece a mai fost întrebat, recent, dacă este într-o stare de incompatibilitate şi a negat acest lucru.

“În anul 2012, la alegerile locale, a fost ales în calitate de consilier judeţean PSD, Maioreanu Andrei Petrişor, domiciliat în Municipiul Târgu-Jiu, Strada 14 octombrie, nr. 140, judeţul Gorj. La data alegerii sale în această funcţie publică, sus numitul îndeplinea şi funcţia de director în cadrul SC Hidroelectrica SA Bucureşti. Ţin să menţionez că această societate este una comercială cu capital majoritar de stat care deţine în Târgu-Jiu două sedii secundare, respectiv puncte de lucru. Începând cu anul 2013, sus numitul Maioreanu Andrei Petrişor, actualmente consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Gorj, îndeplineşte şi funcţia de Director General Adjunct al SC Hidroelectrica-Serv SA Bucureşti, societate comercială cu capital majoritar de stat şi în conformitate cu art. 90, coroborat cu art. 77, art. 88 din Legea 161/2003: «un consilier judeţean nu poate fi în acelasi timp director în cadrul unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat ce deţine sedii/filiale/sucursale în unitatea administrativ-teritorială unde acesta a fost ales.»”, se arată în cuprinsul sesizării.
Solicitanţii, prin intermediul reclamantei, dau şi mură în gură verificatorilor pe care îi pun pe urma alesului judeţean spunând că “domnul Maioreanu Andrei Petrişor este consilier judeţean în judetul Gorj, în paralel domnul Maioreanu Andrei Petrişor este director general adjunct al SC Hidroelectrica-Serv SA, care are două sedii/sucursale/filiale în judeţul Gorj. Faţă de cele prezentate mai sus, considerăm că domnul Maioreanu Andrei Petrişor, actualmente consilier judeţean PSD în judeţul Gorj, se află în incompatibilitate. Vă solicit analiza acestei situaţii şi aplicarea cerinţelor legii”.

Maioreanu, relaxat şi compatibil
“În situaţia în care Hidroelectrica Serv avea filială aici, doamna avea dreptate, dar nu este aşa. Acum Hidroelectrica Serv are opt sucursale, fără personalitate juridică, şi niciuna dintre acestea nu are sediu în Târgu-Jiu ori în judeţul Gorj. În concluzie, nu sunt incompatibil”, a explicat Andrei Maioreanu.
De altfel, mai multe persoane l-au întrebat recent despre această aşa-zisă incompatibilitate a sa, dar la toţi le-a explicat că a fost foarte atent cu acest aspect, intersându-se la cei abilitaţi dacă este sau nu într-o situaţie de incompatibilitate, înainte să fie numit în vreo funcţie.
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

  1. El e incompatibil cu functia. A luat salarii compensatori de la Hidroelectrica si s-a angajat dupa aia tot la Hidroelectrica. E o ilegalitate asta. intebati-l cum i-a dat calse si i-a marit salariul sotiei cand era interzis asha ceva. Tot ilegalitate. Arthur e ilegal oricum
    Poate cineva va vedea. Dl Ponta deai ca Arthur te fac de ras. Scapa de ei

  2. Maioeanu e incompatibil si ca presedinte la handbal da pe cine mai intereseaza asta, ca sunt doar in familie ei acolo. La fel ca si Prunariu care i in CA la Pandurii e incompatibil pentru ca e director la un alt club care tot Pandurii se numeste, da la fel cum spuneam, e in partidul care trebuie.si acum doar asta mai conteaza nu ce pregatire ai, nu ce stii sa faci, nu ce experienta ai ci doar sa fii la partidul lu Calinoiu si Carciumaru.indiferent ca i-ai injurat si scuipat pana acu,daca acu lingi acolo ei te primesc. Oameni buni e singura sansa de a mai reusi, haideti toti la PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here