Mai ușor în cupe?…

288

După dezastrul din campionat, unde Energia nu se regăsește și a pierdut categoric la Sibiu, scor 98-80, trupa lui Antonis Constantinides joacă în această seară un nou meci în competiția europeană.

Antonis Constantinides este acasă, în Cipru, dar adversar pentru AEK Larnaca. Tehnicianul Energiei speră să confirme faptul că echipa gorjeană joacă mai bine în cupele europene decât în campionat și să obțină un succes la Larnaca, o victorie contra ciprioților putând fi considerat un pas important spre calificarea în faza următoare: “Din moment ce am câștigat primul meci cu Prishtina, dacă vom reuși o victorie în Cipru, atunci vom avea un avantaj foarte mare pentru calificarea în runda următoare. AEK este o echipă foarte bună, cu experiență. Larnaca are cinci jucători străini, dar și jucători ciprioți cu experiență, care au mai participat în EuroChallenge. Cunosc foarte bine echipa de acolo, și jucătorii, dar și pe antrenor și vă spun că va fi foarte greu acolo. Și acest meci este un test pentru noi, să vedem dacă avem personalitate, ca echipă, să obținem un rezultat bun și în deplasare”, a declarat Constantinides înaintea plecării spre Insula Afroditei.

Cel mai facil teren pe care ar putea câștiga
În mod evident, antrenorul Energiei are un avantaj important în acest duel, Constantinides cunoscând foarte bine baschetul din țara natală, însă antrenorul echipei gorjene spune că studierea adversarului a făcut-o la fel, indiferent de numele adversarei și țara din care vine: “Și dacă am juca împotriva unei echipe din China aș găsi o modalitate de a face scouting bun și foarte detaliat. Eu cred foarte mult în pregătirea unui meci cu scouting. Este normal, din moment ce provin din Cipru să știu mai multe despre ei”, a explicat antrenorul Constantinides. Acesta apreciază că dacă Energia vrea să câștige și în deplasare, atunci terenul din Larnaca este locul unde pare a avea cele mai multe șanse în comparație cu celelalte adversare din Grupa K a FIBA Europe Cup: “Este o echipă puternică, o echipă care la prima participare în FIBA Europe Cup vrea să demonstreze ceva și vrea să obțină victoria. Totuși, după părerea mea, din cele trei meciuri pe care le avem în deplasare, cu Astana, Prishtina și AEK, la Larnaca va fi cel mai ușor teren pentru a obține victoria, dar va fi o luptă foarte grea”.

Mereu adversar al AEK-ului
Pentru ciprioți va fi ceva inedit, să aibă ca adversar un conațional, însă Constantinides spune că pentru el nu va fi o apăsare specială. El explică asta prin faptul că nu a avut în trecut nicio legătură cu AEK Larnaca, fiindu-le mereu doar adversar, la fel cum se va întâmpla și în această seară: “Sunt un antrenor profesionist. Pe plan sentimental nu voi fi afectat. Presa din Cipru a subliniat faptul că pentru prima dată o echipă din Cipru va juca împotriva unui antrenor cipriot. Atâta timp cât am lucrat în Cipru nu am lucrat la Larnaca. Mereu am fost adversari și pentru încă 40 de minute voi fi din nou adversar al echipei din Larnaca”.
Vorbind despre ceea ce vor avea de suportat în sala din Larnaca, antrenorul Energiei spune că nu poate să prevadă ceea ce se va întâmpla, dar de regulă meciurile de baschet beneficiază de o afluență mai mare de public doar dacă e vorba de faze superioare ale competițiilor: “Depinde. Este posibil să fie 100 de persoane în sală sau poate să fie 1000 de persoane. De obicei, în Cipru, spectatorii merg mai degrabă la semifinale și finale în număr mai mare. Nu pot să știu câți spectatori vor fi, dar dacă sala va fi mai plină, atmosfera va fi similară cu cea de la Tg-Jiu, însă un pic mai vulcanică”, a completat Antonis Constantinides.
Meciul dintre AEK Larnaca și Energia Târgu Jiu are loc în această seară la Larnaca, începând cu ora 19.00 și poate fi urmărit live pe internet accesând linkul pe care culbul gorjean l-a postat pe site-ul oficial al Energiei.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here