Mai puţini şomeri în Gorj! Rata şomajului, în scădere!

263

Şomajul a înregistrat o nouă scădere la nivelul judeţului nostru, potrivit ultimelor date furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

Dacă în iunie numărul de şomeri de la nivelul judeţului era de 10.559 de persoane, din care majoritatea erau şomeri neindemnizaţi, rata şomajului fiind de 7,67%, începutul lunii iulie a venit cu cifre mai mici. “Potrivit ultimelor date, numărul de şomeri înregistraţi în baza de date a AJOFM Gorj este de 9.440, rata şomajului aferentă acestui număr fiind de 6,86%. Dintre aceştia, 4.250 sunt femei, iar 2.633 şomeri primesc indemnizaţie, în timp ce 6.807 sunt şomeri neindemnizaţi”, a declarat Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.
Din punct de vedere al distribuţiei şomerilor pe niveluri de instruire, conform ultimelor înregistrări, din numărul total al şomerilor înregistraţi, 66% sunt persoane cu nivel de instruire primar, gimnazial şi profesional, 28% sunt persoane cu nivel de instruire liceal şi postliceal şi 6% sunt persoane cu studii superioare. Privind structura pe grupe de vârstă a şomerilor înregistraţi, grupele de vârstă în care se regăsesc cei mai mulţi şomeri rămân grupele 40-49 de ani cu o pondere de 31% în totalul şomerilor înregistraţi şi grupele 30-39 ani cu 20%.
Cei 9.440 de şomeri înregistraţi la nivelul judeţului Gorj pot consulta oferta de locuri de muncă vacante, postată pe site-ul AJOFM şi actualizată zilnic. La finele săptămânii trecute, aceasta cuprindea posturi vacante la angajatorii gorjeni de: agent de securitate, agent de vânzări, ajutor bucătar, asistent medical generalist, barman, brutar, bucătar, cameristă, casier încasator, coafor, cofetar, consilier cadastru, cosmetician, croitor, desenator, dispecer, dulgher, electrician, faianţar, farmacist, femeie de serviciu, fierar betonist, frezor universal, funcţionar în activităţi comerciale, gaterist, infirmieră, încărcător-descărcător, ingineri, îngrijitori, instalator apă-canal, lăcătuş, lucrători comerciali, lucrători gestionari, macaragiu, manichiurist, manipulanţi mărfuri, mecanici, muncitori necalificaţi, operatori, ospătari, patiser, paznici, rectificator universal, şoferi maşini de mare tonaj, spălători vehicule, stivuitorist, sudori, tâmplari, tinichigii, zidari, zugravi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here