Mai puțini aleși locali în Gorj

2827

Gorjul va avea mai puțini aleși locali în mandatul 2020-2024, din cauza scăderii numărului de locuitori. În total vor fi 870 de consilieri locali, la care se adaugă cei 32 de consilieri județeni. Președintele Consiliului Județean Gorj va fi ales prin vot direct, așa cum s-a întâmplat și la alegerile din 2012.
Așadar, Gorjul va fi condus de 32 de consilieri județeni, iar municipiul Târgu-Jiu va avea 21 de consilieri locali. Urmează Motru – 19 consilieri locali și Rovinari, cu 17. Celelalte orașe vor avea câte 15 aleși locali.
Numărul aleșilor locali de comune variază între 9 și 15. Localitățile cu 15 consilieri locali sunt Bălești, Bîlteni, Plopșoru, Runcu și Țânțăreni, pentru că au peste 5.000 de locuitori. Cei mai puțini aleși locali sunt în comunele Arcani, Ciuperceni și Săcelu, localități care numără sub 1.500 de locuitori. Aici vor fi aleși doar 9 consilieri.
Numărul de consilieri județeni și locali se calculează în funcție de populația județelor, orașelor și comunelor și a numărului de alegători înscriși pe listele electorale.
Față de alegerile de acum patru ani, Gorjul va avea cu 15 aleși locali mai puțin.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here