Mai puține viroze și pneumonii

507

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a finalizat centralizarea cazurilor de viroze și pneumonii din ultima săptămână. Astfel, 780 de gorjeni au fost diagnosticați cu viroze, 47 dintre ei necesitând internare. Alte 451 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonie, 67 rămânând internați.

Potrivit reprezentanţilor DSP Gorj, numărul persoanelor diagnosticate cu viroză şi pneumonie a înregistrat o scădere. „La ultima raportare, avem un total de 733 de cazuri de viroze cu 47 de internări. De asemenea, avem 384 de cazuri de pneumonie cu 67 de internări”, a menţionat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Reamintim faptul că în săptămâna anterioară 768 de gorjeni au fost diagnosticaţi cu viroză şi peste 483 cu pneumonie.
În săptămâna anterioară, diagnosticul de viroză respiratorie a fost pus pentru un număr de 442 de gorjeni, dintre care 147 cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, 55 la sugari sub 1 an, 75 la copiii între 2 şi 4 ani, 114 la cei între 15 şi 49 de ani, 41 la persoanele cu vârsta cuprinsă între 50 şi 64 de ani, iar zece cazuri au fost înregistrate la vârstnicii peste 65 de ani. De asemenea, din aceste cazuri, a fost nevoie de internare pentru nouă pacienţi.
Nu doar virozele le-au dat bătăi de cap medicilor şi pacienţilor, ci şi pneumoniile, aceste cazuri fiind diagnosticate în ultima săptămână la un număr de 208 gorjeni: 19 la sugari sub 1 an, 29 la copii între 2 şi 4 ani, 50 la cei între 5 şi 14 ani, 41 la pacienţi cu vârsta între 15 şi 49 de ani, 36 la cei între 50 şi 64 de ani, iar 33 la vârstnicii de peste 65 de ani. În cazul internărilor la pacienţii diagnosticaţi cu pneumonie, acest lucru nu a fost instituit decât pentru 61 de persoane.

Sfaturile specialiştilor pentru evitarea îmbolnăvirilor
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.
De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate.
Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here