Mai puţine viroze şi pneumonii

257

Vacanţa de iarnă a avut un efect benefic asupra gorjenilor. Numărul persoanelor diagnosticate cu viroză şi pneumonie a scăzut, în prima săptămână a anului înregistrându-se un total de 699 cazuri şi 94 internări. Specialiştii se aşteaptă la o creştere a îmbolnăvirilor în următoarea perioadă.

Gorjenii au avut mai multă grijă de sănătatea lor, în ultima perioadă. Astfel, potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj, numărul virozelor şi pneumoniilor înregistrate în judeţul nostru a scăzut. „Au fost 699 cazuri în total şi 94 persoane internate, în primele zile ale anului. A fost şi vacanţă şi multe zile libere pentru bugetari, aceasta fiind explicaţia pentru scăderea numărului îmbolnăvirilor”, a precizat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Specialiştii în sănătate publică se aşteaptă la un nou val de îmbolnăviri în următoarea perioadă, dat fiind faptul că instituţiile publice şi-au reluat activitatea, iar copiii au revenit la şcoală.

Recomandările specialiştilor
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.
De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate.
Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here