Mai puţine persoane, diagnosticate cu viroză şi pneumonie

291

În ultima săptămână, la nivelul judeţului Gorj, s-a înregistrat o scădere a numărului persoanelor diagnosticate cu viroză şi pneumonie. Din păcate, numărul internărilor a înregistrat o creştere, nu mai puţin de 230 persoane rămânând în spitale.

Deşi, potrivit statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, în ultima săptămână, s-a înregistrat o scădere a îmbolnăvirilor. Totuşi vremea schimbătoare a trimis pe paturile de spital sute de persoane. „În ultima săptămână de raportare, am avut 1.107 cazuri de viroză şi 58 de internări, iar la pneumonie am avut 740 cazuri şi 172 internări. S-a înregistrat o scădere a numărului total al îmbolnăvirilor, dar o creştere în privinţa internărilor”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Recomandări pentru evitarea îmbolnăvirii
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că, oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum: spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate. Este bine ca vârstnicii şi în mod deosebit cardiacii să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate, care creează premisele îmbolnăvirii sau apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here