Mai puține gradații de merit în acest an. Cine va primi în plus 25% la salariu

887

Nu mai puțin de 140 de angajați din sistemul de învățământ din Gorj vor beneficia de gradații de merit. Astfel, din toamnă, ei vor primi 25% în plus la salariu, timp de cinci ani.

Profesorii, directorii și personalul didactic auxiliar pot depune dosarele pentru gradații de merit la secretariatele școlilor, începând de luni, 13 mai.
Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Gorj, pentru personalul didactic vor fi acordate 124 de gradații de merit. Cele mai multe vor ajunge către învățători – 16 și educatori – 14. Vor fi 12 gradații de merit pentru profesorii de limba română, zece pentru cei de limbi moderne, opt pentru profesorii de matematică și șase gradații pentru profesorii de educație fizică.
Se vor acorda câte cinci gradații pentru profesorii de informatică. Pentru disciplinele tehnice sunt 11 gradații de merit, iar pentru profesorii de arte – 5.
Trei gradații sunt aprobate pentru disciplinele religie și fizică, iar pentru istorie, geografie, socio-umane, biologie și chimie, alte două.
Totodată, ISJ Gorj va acorda trei gradații de merit pentru personalul din Palatul Copiilor și cluburile elevilor, șase pentru personalul didactic din învățământul special, două pentru maiștri instructori și 10 pentru personalul didactic de conducere.
Pentru personalul didactic auxiliar sunt disponibile 16 gradații de merit, repartizate astfel: administrator financiar/consilier – 5, administrator patrimoniu – 2, secretar – 4, informatician – 2, bibliotecar – 1, laborant – 1 și personal didactic auxiliar ISJ Gorj – 1.
Doar 16% din numărul profesorilor de la o disciplină, la nivel de județ, primesc gradație. Anul acesta sunt mai puține gradații, 140 față de 161 acordate în 2023.
Gradația de merit se acordă prin concurs de dosare și reprezintă 25% din salariul de bază. Printre criterii nu se numără doar rezultatele și competițiile, ci și proiectele pentru școală, parteneriatele, activitățile extracurriculare, activitățile remediale, sau articolele publicate.
Lista inițială a celor ce vor primi gradații va fi făcută publică până pe 12 iunie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here