Mai puţine cazuri de viroze şi pneumonii

232

dsp facuta de mineÎn ultima săptămână a scăzut numărul virozelor şi pneumoniilor înregistrate la noi în judeţ. Dacă în perioada 25 octombrie – 1 noiembrie, 1.119 gorjeni au fost diagnosticaţi cu viroze, în intervalul 2-8 noiembrie au fost doar 929 de cazuri. Şi pneumoniile au scăzut de la 493 la 310.

Cea de-a cincea săptămână de monitorizare a virozelor şi pneumoniilor înregistrate în judeţul nostru arată o scădere a numărului de îmbolnăviri. Astfel, „în ultima săptămână, la nivelul judeţului nostru s-au înregistrat 929 de viroze, din care persoane internate au fost 34, iar pneumonii au fost 310, în total, din care internaţi au fost 38”, a explicat Elena Piţian, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Peste 30 de copii internaţi la Pediatrie, în Târgu-Jiu

Copiii sunt cei care au de suferit cel mai mult din cauza virozelor. Fiind mai sensibili, mulţi dintre aceştia se îmbolnăvesc uşor, iar unii necesită chiar internare pentru a putea fi trataţi.

La secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu sunt internaţi peste 30 de copii. Potrivit reprezentanţilor unităţii, de regulă cele mai multe internări se fac la început de săptămână. Totuşi, numărul actual al micilor pacienţi nu este unul foarte mare, fiind normal pentru această perioadă a anului. „Avem în jur de 33-34 de pacienţi internaţi, la ora actuală. Cele mai multe cazuri sunt infecţii respiratorii. Mai multe internări au fost la începutul săptămânii şi, de regulă aşa se întâmplă la fiecare început de săptămână. Oricum, numărul internărilor nu este foarte mare, fiind în limite normale pentru această perioadă a anului”, a menţionat Elena Popescu, şef Secţie Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.

Măsuri pentru evitarea îmbolnăvirii

Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii DSP fac precizarea că gorjenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate. Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here