Mai mulți salariați ai CE Oltenia au intrat în greva foamei: ”Stăm până la epuizare!”

1403

Carierele miniere din bazinul Jilț au rămas fără fronturi de lucru, pentru că documentația care ar fi trebuit să deblocheze această situație, prin aprobarea ei de către Guvern, în urma unor avize date de ministere, a stat un an în sertarele șefilor Complexului Energetic Oltenia.

Nemaiputând să muncească în această situație, mai mulți salariați ai CE Oltenia de la Cariera Jilț Nord au intrat, de ieri, în greva foamei. Nu numai acesta este motivul protestului lor extreme, ci și faptul că șefii CE Olltenia se opun măsurilor de protecție socială a salariaților care vor fi disponibilizați.
Liderul sindical de la Jilț Nord, Marius Berca a declarat: ”Vom rămâne în greva foamei până la epuizare. Noi am cerut 40 de salarii compensatorii care să fie prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă pe anul 2024, iar administrația companiei vine cu o compensație de doar 12 salarii. Nu este de acceptat. Am cerut fronturi de lucru, acum excavatoarele stau. La sfârșitul lui 2025 trebuie să mai fim în jur de 4.000 de salariați, din cei peste 9.000 cât suntem în prezent. Nouă ne trebuie garanții că nu vom fi lăsați de izbeliște, că nu vom fi aruncați ca pe gunoaie. În cele din urmă, dacă vom vedea că acest președinte de directorat, Plaveti, nu înțelege că noi avem nevoie să ne continuăm munca și nu înțelege nici că în caz contrar avem nevoie de protecție socială, îi cerem demisia. Nouă ne-a spus că”dacă nun e convine, să ne căutăm alt loc de muncă. De ce să nu plece el? De ce să plecăm noi? Este o bătaie de joc la adresa noastră, a tuturor salariaților CEO, de fapt a gorjenilor. Rămânem în greva foamei până la epuizare”, a spus liderul Marius Berca.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here