Mai mulţi gorjeni au leşinat din cauza căldurii

318

Temperaturile foarte ridicate şi disconfortul termic mare, din ultimele zile, au reușit să facă victime în rândul gorjenilor.  La Unitatea de Primiri – Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu au ajuns persoane cărora li s-a făcut rău din cauza caniculei. Din fericire, până în prezent, niciunul dintre aceste cazuri nu a fost grav, îngrijirile primite la UPU fiind suficiente pentru pacienţi.

Personalul medical de la UPU lucrează la foc continuu, în această perioadă. Chiar dacă nu sunt foarte numeroase, cazurile de lipotimie continuă să apară zi de zi. Medicii reuşesc să îi pună pe picioare pe pacienţii ajunşi în Urgenţă, reprezentanţii spitalului confirmând că aceştia au plecat acasă după ce li s-au acordat îngrijiri. Cu toate acestea, dat fiind faptul că în continuare se anunţă caniculă, medicii îi sfătuiesc pe oameni să evite deplasările la orele prânzului, să se hidrateze corespunzător şi să se protejeze de razele arzătoare ale soarelui.

Simptome ale lipotimiei
Lipotimia este o senzaţie de pierdere iminentă a cunoştinţei. Persoana care este în pragul unei lipotimii are o impresie de cap gol, de înceţoşare a vederii şi are nevoie să se întindă; are tulburări trecătoare ale cunoştinţei, este palidă, transpiră. În câteva minute, de cele mai multe ori, subiectul revine la starea normală, având, eventual, impresia unei oboseli. În anumite cazuri, lipotimia poate fi urmată de o sincopă – pierderea cunoştinţei. Persoana care are aceste simptome trebuie să se întindă şi să fie sustrasă, dacă e posibil, din circumstanţele declanşante. Dacă se simte rău şi după luarea acestor prime măsuri de revenire este preferabil să fie consultat un medic.
Minodora SUCEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here