Mai mulţi bani pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă

232

Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj va avea, în acest an, un buget mai mare decât în 2014. Ambulanţei gorjene i s-a alocat suma de circa 12 milioane 800 de lei. Marinică Niculescu, managerul instituţiei, spune că a solicitat 160 de milioane de lei, dar se bucură, totuşi, că suma alocată judeţului nostru este mai mare, decât bugetul de anul trecut.

În Monitorul Oficial a fost publicat ordinul privind aprobarea sumelor pentru serviciile publice de ambulanţă pentru anul 2015, conform căruia, această sumă ar putea creşte  cu aprobarea Ministerului Sănătăţii, deoarece finanţarea se face de la bugetul de stat prin MS şi nu prin Casa de Asigurări de Sănătate, aşa cum se întâmpla în urmă cu câţiva ani.

Trei miliarde în plus la bugetul pe 2015
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj  a primit, în acest an, un buget cu 300 de milioane de lei  mai mare, faţă de cel din 2014. „Am primit 127,6 miliarde, cu trei miliarde în plus faţă de anul trecut. Noi am solicitat 160 de miliarde, dar este bine că ni s-a dat, totuşi, ceva în plus faţă de anul trecut. Aşteptăm şi ceva rectificări bugetare, astfel că sper să ne descurcăm”, a explicat Marinică Niculescu, managerul SJA Gorj. Oficialii de la Bucureşti au ţinut cont de  populaţia judeţului, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică, de bugetul istoric per capita şi execuţia bugetară pentru anul 2014, de suprafaţa judeţului, de numărul de posturi ocupate la sfârşitul anului trecut, de numărul de posturi vacante la sfârşitul lui 2014 care pot fi ocupate în 2015, conform criteriilor stabilite de Comisia Interministerială pentru Suport Tehnic, de numărul total de solicitări şi numărul total de kilometri parcurşi în anul anterior.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here