Mai mulți absenți, la simulare: Aproximativ 36% dintre elevi nu s-au prezentat la proba obligatorie a profilului

431

Elevii de clasele a XI-a și a XII-a au susținut, ieri, simularea la Bacalaureat la proba obligatorie a profilului. Și de această dată, în Gorj, au absentat aproximativ 1400 de liceeni. Potrivit reprezentanților IȘJ Gorj, s-au înscris 6332 de elevi de clasele a XI-a și a XII-a. Astăzi, aceștia susțin proba la alegere a profilului şi specializării, iar pe 29 martie se vor afișa rezultatele.

În Gorj, 4957 de elevi de clasele a XI-a și a XII-a și-au testat, miercuri, cunoștințele la istorie ori matematică, iar 1375 au ales să nu se prezinte. Cei mai mulți absenți s-au înregistrat la clasa a XII-a, respectiv 711, mai mulți decât la prima probă. „La nivelul județului Gorj la clasa a XI-a s-au înscris 3114 elevi, dintre care 2450 au fost prezenți, iar la clasa a XII-a avem 3218 înscriși, dintre care 2507 s-au prezentat în săli”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al IȘJ Gorj.
Ministerul Educației a testat, în acest an, pe elevii de clasa a XI-a introducerea a ,,minimum 30%” subiecte grilă la Matematică și la Istorie, deși foarte mulți profesori și elevi au avertizat că grilele la BAC înseamnă șanse mari de copiat și o rată de promovare mărită.
Probele la examenul de simulare a Bacalaureatului încep la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Notele obţinute la examenul de simulare a Bacalaureatului nu se contestă şi pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise.

Calendar Simulare BAC 2019
18 martie 2019 Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
19 martie 2019 Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
20 martie 2019 Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie)
21 martie 2019 Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării- se organizează numai pentru elevii clasei a XII-a
29 martie 2019 – Afișarea rezultatelor la simularea bacalaureatului 2019
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here