Mai mulți absenți la a doua probă a simulării examenelor naționale

359

Elevii gorjeni au lipsit, joi, în număr mare de la cea de-a doua probă a simulării Evaluării Naționale și examenului de Bacalaureat. În total, s-au înregistrat circa 700 de absenți, marea majoritate elevi în clasele a XI-a și a XII-a.

Simularea examenelor naționale a continuat, joi, cu proba la Matematică pentru elevii claselor a VIII-a și proba obligatorie a profilului pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a. Dacă luni, la nivelul județului Gorj s-au înregistrat 463 de absenți la simularea probei la Limba și literatura română, ieri numărul elevilor care nu s-au prezentat la simulare a fost mult mai mare. Mai exact, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Georgeta Popescu, dintre cei 3259 de elevi care ar fi trebuit să participe la simularea probei la Matematică din cadrul simulării Evaluării Naționale s-au prezentat doar 3157, înregistrându-se un număr de 102 absenți. La simularea probei obligatorii a profilului erau așteptați să participe 3042 de elevi de clasa a XI-a și 3088 elevi de clasa a XII-a. La examen s-au prezentat însă doar 2750 de elevi de clasa a XI-a și 2776 elevi de clasa a XII-a, înregistrându-se un număr total de 604 absenți, 292 la clasa a XI-a și 312 la clasa a XII-a. Reamintim că, de la simularea probei la Limba și literatura română, organizată luni, 13 martie, au lipsit 463 de elevi, după cum urmează: 83 de clasa a VIII-a, 170 de clasa a XI-a și 210 de clasa a XII-a.

Încă un elev, eliminat din examen
Nici cea de-a doua probă a simulării examenelor naționale nu a fost lipsită de incidente. Dacă luni doi elevi, unul de clasa a XI-a, iar celălalt de clasa a XII-a, de la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu și Colegiul ”Mihai Viteazul” Bumbești-Jiu, au fost eliminați din examen după ce au fost prinși încercând să copieze, joi, un alt elev de clasa a XII-a, de această dată de la Colegiul Tehnic ”Henri Coandă” Târgu-Jiu, a fost eliminat din examen din același motiv.

Simulările se încheie astăzi
Pentru elevii de clasa a VIII-a și a XI-a, simularea examenelor naționale s-a încheiat. Pentru elevii de clasa a XII-a însă, simularea Bacalaureatului va continua și astăzi, cu proba la alegere a profilului și specializării. Rezultatele simulării vor fi comunicate elevilor la sfârșitul acestei luni. Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. Obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile evaluărilor pe care le vor susţine la finalul anului școlar, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here