Mai multe sancţiuni pentru angajatorii gorjeni

328

itm 2Compartimentul Relaţii de Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a aplicat în primul trimestru al acestui an un număr de 427 de sancţiuni în urma efectuării a peste 500 de controale. Aceste situaţii sunt cu câteva procente mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Conform unui raport prezentat de George Romanescu, inspector şef al ITM Gorj, în primele trei luni ale anului s-au efectuat 557 de controale la angajatorii gorjeni pe linia Relaţiilor de Muncă care s-au soldat cu aplicarea a 427 de sancţiuni pentru un număr de 268 de angajatori din judeţul nostru. Anul trecut, în primul trimestru, 167 de angajatori au primit 275 de sancţiuni în urma controalelor asupra 622 de firme.

„Faţă de primul trimestru al anului 2010, a crescut numărul sancţiunilor aplicate şi a angajatorilor sancţionaţi, precum şi a firmelor care utilizau forţă de muncă fără forme legale. Valoarea amenzilor aplicate în primele trei luni ale anului în curs a fost de 813.600 de lei, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului trecut valoarea sancţiunilor a fost de 424.000 de lei”, a declarat George Romanescu.

De asemenea, în trimestrul I al anului 2011, ITM Gorj a înregistrat şi raportat la Inspecţia Muncii Bucureşti un număr de 11 accidente, din care zece s-au soldat cu incapacitate temporară de muncă şi unul a fost mortal.

10.545 de carnete, predate angajatorilor

Potrivit datelor furnizate de conducerea ITM Gorj, la arhiva instituţiei s-au predat un număr total de 11.830 carnete de muncă încetate, certificate pentru valabilitatea înregistrărilor efectuate în acestea şi neridicate de către titulari. Din acest total, eliberate până în prezent au fost 655 de cărţi de muncă. „Serviciul Evidenţa Muncii a întocmit şi trimis adrese către societăţile care au avut aprobare de păstrare şi completare a carnetelor de muncă la sediul societăţii, pentru perfectarea înregistrărilor din carnetele de muncă de până la 31 decembrie 2010. După depunerea dovezilor de calculare a drepturilor salariale aferente lunii decembrie a anului trecut, pe bază de grafic, s-au prezentat pentru certificarea valabilităţii înscrierilor din carnetele de muncă un număr de 10.545 de carnete de muncă, ce au fost şi predate angajatorilor”, a precizat inspectorul şef al instituţiei.

Izabella Molnar

 

 

1 COMENTARIU

  1. TOVARASUL ROMANESCU GEORGE OCTAVIAN DA SI EL AMENZI LA PROSTI.TOTI NENOROCITI-MUISTI-SLUGILE-CURVELE DE ROMANI CARE PLATESC TAXE SI IMPOZITE LA STATUL MAFIOT SA LE FUT NATIA-NGURA. FUTUVA MORTI SI RASA VOASTRA DE TIRITURI DE ROMANI PROSTI CA O SA MURITI CA SCLAVII. BA MUISTILOR, LA INTIMIDARE, SCLAVIE, BATJOCURA… TRIMITETI AGHIOTANTI CU AMENINTARI. DA VOI NU RESPECTATI NIMIC. FUTUVA RASA VOASTRA DE BANDITI, ANGAJATI SI BATJOCORITI TOTI CLASATI, IAR MAFIOTI VOSTRI LE FACETI MITA,SPAGA LEGALA(CONFIDENTIAL…). TOTI ATI NENOROCIT MULTI ROMANI SI CONTINUATI CA FOSTI SECURISTI-NOMENCLATURISTI SI MAFIOTI CAPITALISTI. CUM SA RASPUDETI VOI DE TOATE INFRACTIUNILE FACUTE, CHIPURILE VOI ATI PRIMIT ORDIN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here