Mai multe locuri la programele de masterat

202

Veşti bune pentru absolvenţii de facultate care doresc să urmeze cursurile unui program de masterat. Potrivit unui recent ordin, se pot face înscrieri la toate programele de masterat până la limita a 50 de locuri, chiar dacă ARACIS aprobase un număr mai mic. La Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu sunt în această situaţie programele de masterat de la Facultatea de Inginerie şi Facultatea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale.

La nivelul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, ca urmare a intrării în vigoare a noului ordin privind ocuparea locurilor la programele de masterat, se vor putea face mai multe înscrieri la Facultatea de Inginerie şi la cea de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale. „Conform unui ordin al ministrului, se majorează numărul locurilor la master la programele care aveau aprobate de ARACIS mai puţin de 50 de locuri; astfel, la aceste programe se pot şcolariza candidaţi până la 50. La noi se găsesc în această situaţie toate programele de masterat din cadrul Facultăţii de Inginerie şi Facultăţii de Ştiinţe Medicale şi Comportamentale”,a declarat Mihai Cruceru, prorectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

100 locuri bugetate, la masterat
Reamintim că pentru anul universitar 2012-2013, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu are 11 programe de studii. De programe de masterat fără taxă vor beneficia 100 de tineri, dar şi 24 cetăţeni români cu domiciliul în străinătate. Pe programe de studii, distribuţia locurilor pentru acest an universitar a fost următoarea: Managementul asigurării calităţii – patru locuri fără taxă, 20 cu taxă şi unul bugetat pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate; Managementul protecţiei mediului în industrie – nouă fără taxă şi 21 cu taxă; Conducerea avansată a proceselor industriale – 4 plus 1 locuri bugetate, 15 cu taxă; Tehnologii avansate de producere a energiei – nouă locuri fără taxă şi 11 cu taxă; Bănci şi asigurări – cinci plus 1 locuri bugetate şi 44 fără taxă; Finanţe şi guvernanţă publică europeană – 4 plus 1 locuri fără taxă şi 25 cu taxă; Administrarea afacerilor în turism şi servicii – 9 plus 2 locuri bugetate şi 39 cu taxă; Control, audit şi expertiză financiar-contabilă 25 plus 1 bugetate şi 24 cu taxă; Managementul dezvoltării afacerilor – 9 plus 2 locuri bugetate şi 39 cu taxă; Carieră judiciară – 4 plus 3 fără taxă şi 43 cu taxă; Sisteme administrative şi relaţii internaţionale – 5 plus 4 bugetate şi 41 cu taxă; Administrarea şi conducerea unităţilor de învăţământ – 4 plus 4 fără taxă şi 42 cu taxă; Ştiinţa motricităţii în activităţi didactice şi de timp liber – nouă locuri fără taxă şi 16 cu taxă. Odată cu intrarea în vigoare a prevederilor noului ordin se vor putea face mai multe înscrieri, inclusiv la facultăţile de Inginerie şi Ştiinţe Medicale şi Comportamentale.
Minodora Sucea
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here