Mai multe locuri de muncă vacante decât doritori, la Bursa organizată de AJOFM Gorj

1212

Vineri, 12 aprilie, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Gorj a organizat Bursa generală a locurilor de muncă, eveniment al cărui obiectiv principal l-a constituit creşterea gradului de ocupare al persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, prin corelarea directă a cererii cu oferta de joburi, oferind posibilitatea interacţiunii directe dintre angajatori şi solicitanți.

Pentru depistarea unui număr cât mai mare de locuri de muncă, care să acopere o gamă cât mai diversă de meserii din diferite domenii de activitate, au fost contactaţi mai mult de 200 de agenţi economici. În ziua desfăşurării Bursei locurilor de muncă, au fost prezenţi 73 de agenţi economici care au oferit un număr record de 1.168 de locuri de muncă, pentru diverse meserii: lucrător în construcţii (zidar, dulgher, fierar betonist, etc), muncitor necalificat, electrician, lăcătuş mecanic, sudor, croitor, agent vânzări, agent securitate, ospătar, stivuitorist, operator roboţi, operator maşini, lucrător comercial, lucrător gestionar, tehnician mentenanţă, mecanic auto, secretară, etc, iar pentru persoanele cu studii superioare: inginer mecanic, inginer electromecanic, inginer industria alimentară, economist, proiectant inginer mecanic, consultant vânzări, consilier economic. La Bursă au participat, din nefericire, doar 725 de persoane, 21 fiind încadrate pe loc, iar 363 au fost selectate în vederea încadrării în muncă.

11 deținuți, prezenți
De asemenea, vineri, un grup de 11 persoane private de libertate, care execută pedepse privative de libertate în regim deschis şi semideschis în cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu, au fost prezente la Bursa generală a locurilor de muncă organizată de AJOFM Gorj, la Universitatea ,,Constantin Brâncuși”, Complexul Debarcader. Deținuții selecționați în vederea participării la această activitate au domiciliul pe raza județului Gorj, se află în ultima parte a traseului execuțional și manifestă o atitudine pozitivă în ceea ce privește munca.
Cu această ocazie, persoanele participante au avut ocazia să interacţioneze cu angajatorii, să prospecteze piaţa locurilor de muncă și să identifice oportunităţi de angajare. De asemenea, participanții au primit informații utile privind ocuparea unui loc de muncă, pliante și materiale informative. În contextul în care obținerea unui loc de muncă după liberare reprezintă un pas extrem de important în procesul de reinserție socială, acest demers încurajează și oferă suportul necesar revenirii pe piața muncii a persoanelor care au executat pedepse privative de libertate. Demersul se înscrie în seria de activităţi destinate îmbunătăţirii şanselor de reintegrare în societate a persoanelor private de libertate, exersării de către persoanele deţinute în penitenciar a unor conduite care să faciliteze dezvoltarea personală, precum şi conștientizării societăţii civile cu privire la faptul că persoanele aflate în detenţie sunt parte componentă activă a societăţii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here