Mai mult foame de grevă pentru Belgher şi Fugaru

265

_MG_7766Preşedintele PDL Târgu Cărbuneşti, Ion Fugaru, şi fostul consilier local PNL de la Alimpeşti, Leonida Belgher, au iniţiat ieri un protest inedit în faţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie(IPJ) Gorj. Acţiunea considerată o nebunie de mulţi politicieni s-a intitulat ,,greva foamei”, şi a constat mai mult într-o serie de interviuri şi numeroase tatonări între protestatari, chiar trei la număr, şi şeful IPJ Gorj, Viorel Caragea.

Motivul protestului: contestarea activităţii comandantului de poliţie, aflat în clinciuri cu ex-miliţianul Fugaru, cât şi lipsa de competenţă a judecătorilor gorjeni. Bucurându-se de atenţia mass-media, Belgher şi Fugaru, prigoniţii politicii gorjeneşti, s-au arătat hotărâţi, în cazul în care nu se vor lua măsuri, să îşi expună doleanţele lor, săptămâna viitoare, ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

Protestul a început în faţa IPJ Gorj la orele 10 dimineaţa, Fugaru respectându-şi promisiunea de a intra în grevă împotriva lui Caragea. Îmbrăcat lejer, fără vreo pancartă, fostul poliţist Ion Fugaru, s-a postat în faţa instituţiei pe care până nu demult o servea arătându-şi ,,indisciplinarea” faţă de activitatea inspectorului-şef al Poliţiei Judeţene Gorj, Viorel Caragea, căruia i-a cerut insistent demisia. În declaraţiile făcute presei Fugaru a declarat că se simte monitorizat de subalternii lui Caragea, în ultima vreme având loc mai mute controale inopinate la firmele pe care le deţine. Supărat că firmele sale au intrat sub ochii organelor de ordine, Fugaru s-a trezit să îi acuze de incompetenţă şi de corupţie pe oamenii lui Caragea el plângându-se şi de soluţionarea incorectă a mai multor dosare penale.

Şi-a făcut dreptate, contra PDL

La ultima vizită la Târgu-Jiu a premierului Emil Boc, Ion Fugaru i-a înmânat acestuia o mapă, în care se aflau mai multe documente cu privire la activitatea lui Caragea, o scrisoare în care îşi expunea doleanţele şi dorinţa ca şeful IPJ Gorj să fie demis din funcţie. Fugaru este nemulţumit de conducerea PDL, liderul organizaţiei muştruluindu-l pe fostul vice de Cărbuneşti. Nu a fost însă suficient că Fugaru a recidivat nu înainte însă de a-şi exprima nemulţumirile că, în urma controlului efectuat de Corpul de Control al MAI la IPJ Gorj, nu s-a găsit nimic care să ducă la demiterea lui Caragea.

Vrea protecţie la controale?!

Un alt motiv pentru care Fugaru cere demiterea lui Caragea este că subalternii acestuia ar fi încercat să-l intimideze. „Autorităţile au ajuns la concluzia că tocmai astăzi(n.r. ieri) trebuie să stăm de vorbă, după ce am început protestul. Probabil au luat în glumă atunci când le-am spus că o să fac greva foamei. O să particip şi la discuţii pentru că nu vreau să se interpreteze că am făcut alte negocieri. Eu nu am cerut nimic nici prefectului judeţului Gorj (n.r. Liviu Andrei), nici inspectorului IPJ Gorj (n.r. Viorel Caragea), nu am vrut să îmi facă vreun favor mie sau unui membru al familiei mele”, a declarat Fugaru. Acesta a mai adăugat că poliţiştii în loc să-şi facă treabă, fac cercetări asupra sa, punând Garda Financiară pe urmele lui. „Şeful poliţiei de la Târgu-Cărbuneşti, în loc să-şi vadă de treabă, să facă cercetări, când a văzut că prejudiciul poate să se mărească, s-a dus să se intereseze dacă mi-am plătit eu impozitele. Accept orice verificare a firmelor mele. Ei încearcă să meargă la intimidare. Chiar săptămâna trecută a fost garda, m-a sancţionat. Cred că mai sunt şi persoane din această instituţie care pot conduce cu brio poliţia judeţeană. Nu am nimic personal cu Caragea, dar comportamentul lui e sfidător la adresa oamenilor. Voi protesta până la rezolvarea problemelor” a adăugat Fugaru cerând astfel un tratament preferenţial în faţa organelor legii.

Supărat că i-a fost dărâmată casa: ”Acum stau într-un garaj”!

Şi Leonida Belgher, fost consilier local PNL la Consiliul Local Alimpeşti s-a alăturat lui Fugaru în greva foamei, cu toate că acesta trebuia să protesteze în faţa Tribunalului Gorj. Acesta îşi menţine acuzaţiile împotriva Elenei Mosor, cea care deţine funcţia de primar la Alimpeşti, cu privire la sistemul de canalizare pe care primăriţa l-a făcut. Belgher mai este supărat că un judecător al Tribunalului Gorj i-ar fi dat o soluţie nefavorabilă într-un dosar, prin care, potrivit hotărârii judecătoreşti, casa lui Belgher precum şi alte clădiri au fost demolate. „Am mai multe nemulţumiri. Şi cu privire la problemele comunei mele, cu acea investiţie de 1 milion de euro care s-a dus pe apa sâmbetei, cu privire la canalizare. S-a făcut o lucrare de doi lei, nu e funcţională, la 23 de miliarde ajunge prejudiciul. Supăraţi după întâmplarea pe care am avut-o cu primul-ministru, au venit şi mi-au dărâmat nişte construcţii, în condiţiile în care erau sechestrate pentru o datorie pe care trebuia să o plătesc la Finanţe”, au fost nemulţumirile lui Belgher. „Datoria de 40.000 lei pe care am avut-o era pentru că am făcut o sesizare cu privire la furtul balastului din Olteţ şi mi-au dat tot mie amendă. Aveam toate actele pe construcţii, şi consider că este un abuz din partea judecătorilor. Şi Finanţele trebuia să ia atitudine. Voi face greva foamei până când mi se va răspunde la toate întrebările”, a mai adăugat Leonida. Acum acesta stă într-un garaj la Bumbeşti-Piţic, până când va putea face o cameră-două, cum însuşi declară. Acesta a fost în audiere la prefectul Liviu Andrei, iar inspectorul şef i-a pus la dispoziţie dosarul împotriva Elenei Mosor.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here