MAI INFORMAT, MAI SĂNĂTOS, MAI EUROPEAN! – Proiectul de modernizare a Ambulatoriului SJU, realizat de Consiliul Judeţean Gorj, adus în prim plan de către elevii CNTV

14

Elevii Colegiului Național “Tudor Vladimirescu” (CNTV) din Târgu-Jiu, coordonați de cadrele didactice Elena Velțan și Teodora Dragotă, au inițiat proiectul MAI INFORMAT, MAI SĂNĂTOS, MAI EUROPEAN!, ce își propune să aducă în prim plan realizările privind proiectul cu finanțare europeană Reabilitarea, Modernizarea și Echiparea Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență, realizat de Consiliul Județean Gorj pe axa prioritară 3, în cadrul mai larg al participării la Competiția Euroscola 2018. Tinerii s-au informat și își doresc să afle și cetățenii comunității noastre detaliile privind acest proiect.

Orașul Târgu-Jiu și județul Gorj beneficiază din plin de proiectul cu finanțare europeană Reabilitarea, Modernizarea și Echiparea Ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență, realizat de Consiliul Județean Gorj pe axa prioritară 3 – îmbunătățirea infrastructurii sociale – ce are ca obiectiv general îmbunătățirea calității infrastructurii serviciilor de asistență medicală și ridicarea acestora la standarde europene, asigurarea unui acces egal al cetățenilor la serviciile de sănătate. Obiectivele proiectului se înscriu în liniile trasate de Strategia Națională de Sănătate Publică, ce își propune să contureze mecanisme care au ca scop îmbunătățirea stării de sănătate a populației; contribuția proiectului realizat de Consiliul Județean constă în transformarea societății actuale din Gorj într-o comunitate mai sigură și mai sănătoasă, crearea unui sistem public de sănătate orientat pe prevenirea bolilor, modificarea comportamentului individual în ceea ce privește profilaxia primară, secundară și terțiară a bolilor.
Proiectul a permis echiparea cu aparatură medicală performantă și mobilier nou a cabinetelor, laboratoarelor și sălilor de tratament de la parter și et. I ale ambulatoriului integrat spitalului, amenajarea de spații moderne pentru arhivă, bibliotecă, sală ședințe, cabinet documentare, vestiare personal(et. II); fondurile europene atrase prin proiect au permis realizare de lucrări de structură, de instalații și de arhitectură.
Beneficiarii acestui proiect sunt persoanele care necesită servicii medicale de prevenție și tratament ambulatoriu; serviciile oferite de ambulatoriu sunt: analize medicale, recomandări de specialitate, eliberarea de rețete avizate de medici specialiști, explorări funcționale în cardiologie, neurologie, medicină internă, EKG, CT, RMN, proceduri diversificate de recuperare, intervenții minore în cabinete ORL, ginecologie, chirurgie, urologie. Modernizat prin implicarea directă a Consiliului Județean, ambulatoriul pune la dispoziția cetățenilor medici devotați, asistență medicală de calitate, aparatură performantă, condiții de igienă conform normelor în vigoare. Cetățenii pot beneficia de servicii la standarde europene gratuit, făcându-și programare la tel 0253/243315 și prezentând la compartimentul secretariat (parter) biletul de trimitere de la medicul de familie, actul de identitate și cardul de sănătate, adeverință de salariat(dacă este cazul).
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here