Mai buni doar o repriză! Craiova nu găseşte victoria în play-off

361

Universitatea Craiova a mai bifat o remiză fără gol în play-off, 0-0 pe Arena Naţională. “Juveţii” au controlat ostilităţile în prima parte a meciului cu Dinamo, când Zlatinski (11`) şi Ivan (44`) au avut cele mai mari ocazii, dar au cedat iniţiativa în repriza secundă, când nesincronizările din apărare puteau să-i coste. Chiar şi aşa Băluţa (58`) a lovit transversala, iar Ivan a irosit o altă situaţie bună de a marca. Din nefericire pentru olteni, Zlatinski şi Barthe au ieşit accidentaţi.

Mulţescu îşi critică atacanţii, dar şi pe arbitrii
Antrenorul Craiovei, Gheorghe Mulţescu, nu a fost în cea mai bună stare de spirit după meci. Tehnicianul a declarat că jucătorii ofensivi ai săi, în special Andrei Ivan, îi pun în pericol sănătatea. “Noroc că mi-am luat pastilele înainte. Am încercat să-i surprindem. Am reuşit multe situaţii de gol, dar nu avem atacanţi. Ăsta e crudul adevăr. Două etape în care trebuie să avem 6 puncte. Ivan e atacant de echipa naţională, a mai realizat ceva până acum, dar de două etape… aşa să te duci la naţională e greu. Avem antrenament specific cu atacanţii, ce n-am mai făcut… Nu ştiu explicaţia. Nu poate s-o bage în poartă. Numai eu am făcut tot ce se putea face”, a spus Mulţescu. În schimb, tehnicianul a avut cuvinte de laudă pentru Bancu, folosit fundaş stânga în meciul cu Dinamo. “Am pregătit foarte ofensiv meciul. Atacanţii noştri aveau o poziţie superioară. Bancu a fost excelent, l-a anihilat pe Hanca. Zlatinski e accidentat, să facă RMN, are entorsă, ligamente, nu ştiu. Screciu e puţin depăşit de miza jocului. Are mult de lucru, e tânăr, dar are timp”. Antrenorul din Bănie a recunoscut că şansele Craiovei la titlu sunt destul de mici. “Cam după patru etape putem să întrezărim ceva, acum Viitorul este una dintre candidate şi noi încercăm timid să ne depunem candidatura. Ca să câştigi campionatul trebuie să învingi. Acum sunt rezervat. Dacă vom câştiga un meci putem spera. Dinamo are încă şanse la titlu, pentru că mai are meciurile directe cu cei din faţă”. În final, Mulţescu a vorbit şi despre arbitrajul lui Marius Avram: “Toate fazele m-au deranjat. Pentru noi nu a dat nimic, m-a deranjat tot în repriza a doua”.

16 2Ivan nu a fost afectat
Deşi a ratat din nou ocazii mari, la fel ca în meciul cu Astra, căpitanul Craiovei, Andrei Ivan, a părut mulţumit la finalul jocului. Atacantul a declarat că Universitatea mai are şanse la titlu, dar trebuie să câştige următoarele jocuri. “Mă simt foarte bine, contează că nu am luat bătaie, contează că am luat un punct și cel mai important este că ne menținem acolo sus. De ce să nu credem în titlu? Avem două meciuri cu Viitorul, nu știm ce se va întâmpla. Dacă vom câștiga ambele meciuri, eu zic că vom fi acolo sus. Îmi doresc cel mai mult să înscriu pentru echipa mea, să aduc cele 3 puncte la fiecare meci. Din păcate, nu știu ce se întâmplă cu mine de câteva etape, nu am mai dat niciun gol. Sper să îmi revin după națională”, a pus Ivan.

Marcel Popescu îşi apără căpitanul
Preşedintele “juveţilor”, Marcel Popescu, nu a fost la fel de critic la adresa lui Andrei Ivan. Oficialul din Bănie le-a reamintit fanilor că atacantul are o responsabilitate foarte mare la doar 20 de ani. “Andrei are în momentul de faţă o presiune formidabilă. E chemat la naţională, e căpitan la Craiova, totul apasă pe umerii lui. Nu e niciun fel de problemă, îl înţeleg, sunt alături de el, am avut discuţii în privat cu el. Fiind căpitan, ar trebui să fie puţin mai responsabil sau responsabilizat. Sunt sigur că în 2-3 ani va fi unul dintre jucătorii importanţi ai echipei naţionale. E la o vârstă fragedă şi trebuie să fim alături de el”, a spus Popescu. Conducătorul grupării alb-albastre nu îşi face prea multe griji nici în ceea ce priveşte şansele pe care Craiova le mai are la titlu: “Nu e nicio tragedie, s-au jucat 2 etape din 10. Play-off-ul este la 20% din competiţie. Nu e niciun motiv de îngrijorare, am avut două meciuri în deplasare. Ne nemulţumeşte faptul că şi la Astra şi la Dinamo am avut ocazia să câştigăm. Cu Viitorul încă nu am jucat. Sunt două meciuri care pot fi tranşate în favoarea noastră şi lucrurile se pot schimba. Nu poate ţine ineficacitatea asta la infinit, este un blocaj. Play-off-ul este pentru noi un laborator, vedem cine confirmă”.

Dinamo Bucureşti – Universitatea Craiova: 0-0
Arena Naţională, spectatori: 14.000
Dinamo Bucureşti: Penedo – Romera, Nedelcearu, M. Popescu, St. Filip – Busuladzic – Hanca (80` Bawab), Palic (71` Rivaldinho), Nistor, Bumba – Nemec (80` Spătaru). Antrenor: Cosmin Contra.
Universitatea Craiova: Calancea – Dimitrov, Popov, Barthe (86` Kelic), Bancu – Screciu, Zlatinski (70` Jazvic), Băluță – Măzărache, Ivan, Gustavo (71` Mateiu). Antrenor: Gigi Mulţescu.
Arbitri: M. Avram – V. Marinescu, M. Orbuleț. R: C. Popa
Observatori: M. Bucurescu, D. Berbecaru
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here