Mai bine de şase amenzi pe oră

311
politistPe şoselele din Gorj, în fiecare oră, aproximativ şase persoane încalcă prevederile legislaţiei rutiere în vigoare. Aşa se face că poliţiştii rutieri care au acţionat pe aceste străzi au împărţit peste 150 de amenzi în numai 24 de ore.

Poliţiştii Serviciului de Poliţie Rutieră au aplicat, într-o singură zi, nu mai puţin de 158 de amenzi contravenţionale care au o valoare totală de peste 38 mii lei. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, Daniel Tică, acţiunile desfăşurate pe şosele „au avut ca principal scop conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie”.
Permise reţinute
Pe lângă cele 158 de sancţiuni aplicate, oamenii legii au reţinut 12 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi, de asemenea, au retras trei certificate de înmatriculare. Dintre şoferii amendaţi, 14 nu au respectat regimul legal de viteză, 36 nu purtau centura de siguranţă, iar 10 conduceau autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice. De asemenea, 25 au refuzat să prezinte documentele de identitate, 12 au oprit neregulamentar, cinci nu au respectat semnificaţia indicatorului „accesul interzis”, patru dintre ei vorbeau la telefonul mobil în timp ce conduceau, iar unul a fost amendat conform prevederilor O.G. nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România. Diferenţa a fost aplicată altor abateri la normele rutiere.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here