MAGNIFIC! Energia a câștigat Cupa României!

151

După ce a trecut în semifinale de Asesoft Ploiești, Energia a câștigat și finala Cupei României învingând pe CSM Oradea cu 58-55 (4-15, 16-12, 24-16, 14-12).

După despărțirea de Florin Nini, echipa Energiei s-a dezlănțuit și a câștigat ambele partide disputate la Final Four-ul de la Ploiești, asta deși pornea cu ultima șansă la câștigarea trofeului.

Finala mare a început prost pentru gorjeni, care nu s-au regăsit și au simțit prea puternic presiunea jocului cu trofeul pe masă și Oradea a câștigat primul sfert categoric, scor 15-4 pentru echipa condusă de Cristian Achim. Primul semnal al revenirii Energiei a fost dat de startul sfertului doi, când elevii lui Radu Stroescu au avut un run de 7-0 cu care au reintrat în meci. Echipa gorjeană a câștigat sfertul secund cu 16-12 și la pauză scorul era unul care lăsa lupta deschisă oricărui rezultat, 27-20, apărările ambelor echipe evoluând aproape perfect.

Energia a revenit de la cabine încrezătoare în șansele sale de a întoarce rezultatul și de a obșine la Ploiești o mare performanță, iar după două minute de joc reușea să egaleze, scor 28-28. Deși la un moment dat Oradea a luat din nou un avantaj de cinci puncte scor 40-35, finalul sfertului trei a aparținut Energiei, care a întors rezultatul și a preluat conducerea, scor 43-44 înaintea ultimelor zece minute de joc. Trupa gorjeană a dat dovadă de maximă maturitate și a gestionat perfect avantajul preluat în sfertul trei. Partida a fost la fel de încleștată și pe parcursul ultimului sfert, dar Energia a condus în permanență, cea mai mare diferență în favoarea gorjenilor fiind de cinci puncte. Finalul a fost încins, Denison a forțat revenirea echipei sale marcând patru puncte consecutive cu care a dus scorul la 56-55. Poesesia Energiei a fost irosită după scurgerea celor 24 de secunde ale atacului, iar Oradea avea ocazia ca ultimul atac să-i aducă trofeul, numai că Darby s-a înălțat uimitor pentru un capac ce a adus Cupa României la Târgu Jiu. Troupe a fost faultat și a transformat ultimele aruncări libere pentru scorul final al întâlnirii, 58-55 pentru Energia.

Cu acest succes de la Ploiești, Energia Rovinari devine prima echipă care obține un trofeu major pentru sportul gorjean, Cupa României urmând să fie de acum în vitrina clubului gorjean.

ASESOFT Ploiești a câștigat finala mică
În finala mică s-au întâlnit CSU Asesoft Ploiești, organizatoarea turneului și BCMU Pitești. Campioana s-a impus clar, cu 95-56.
Red.: Cristi C., iSCA

1 COMENTARIU

  1. Energia lui Ponta a invins Asesoft ul lui Ghita ? Haida de , asta e sigur blat , ce a zis Ghita , ia sa ma las batut de sefu’ ca poate i mi mai da un contract guvernamental de cateva sute de milioane de euro ,,,,,, .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here