Magistratul Gheorghe Radu a învins-o pe colega Laura Sarcină

209

tribunal nouÎn urmă cu câteva zile, reprezentanţii Institutului Naţional al Magistraturii (INM) au făcut publice rezultatele concursului desfăşurat în perioada aprilie – iulie 2011, pentru ocuparea funcţiilor de conducere vacante la instanţele şi parchetele din ţară. Acestea nu produc schimbări semnificative în organigramele de conducere ale instanţelor din judeţ.

Astfel, Tribunalul Gorj va fi condus tot de Florin Encescu, care nu a avut contracandidat pe funcţie, în timp ce funcţia de vicepreşedinte va fi ocupat tot de Gheorghe Radu, care a reuşit să obţină un punctaj mai mare decât contracandidata sa Laura Mihaela Sarcină. Fostul prim-procuror al Parchetului Târgu-Jiu, Laura Sarcină a fost la o distanţă de mai puţin de o jumătate de punct de funcţia dorită.

 

La concurs au fost scoase posturile care sunt vacante sau urmează să se vacanteze până la data de 15 iulie a.c. Printre acestea s-au regăsit şi câteva funcţii de la nivelul judeţului nostru. Conform clasamentului publicat de INM, la Tribunalul Gorj, pentru funcţia de preşedinte a candidat Florin Encescu, actualul preşedinte, care a obţinut o medie de 9,21. De asemenea, pentru funcţiile de vicepreşedinţi în punctaje s-au bătut Gheorghe Radu, care a obţinut o medie de 9,10, şi Laura Mihaela Sarcină a cărei medie a proiectului şi a examenului scris a fost de 8,43. De asemenea, pentru funcţia de preşedinte la Judecătoria Târgu-Jiu a participat magistratul Anişoara Bucică, a cărei medie obţinută a fost de 9,08. Pentru Parchete, mediile obţinute au fost cu puţin mai mici. Astfel, Gheorghe Focşan a fost reconfirmat în funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj cu o medie de 8,98, în timp ce contracandidatul său Gheorghe Emil Moţa a obţinut media 8,75. Postul de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbuneşti a fost ocupat de Camelia Caragea care a trecut peste examen, media finală fiind de 9,39. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, ocupanta postului de prim-procuror adjunct a fost Ionela Bertha, media obţinută de aceasta fiind de 8,49.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here