Magistraţii gorjeni protestează împotriva legii unice a salarizării

204

tribunalMagistraţii din cadrul Tribunalului Gorj au anunţat că se alătură colegilor din ţară cu privire la protestele ce au loc pe fondul „acutizării fără precedent” a problemelor sistemului judiciar.

Potrivit unui comunicat de presă semnat de preşedintele Tribunalului Gorj, Florin Encescu, „conştientizând deopotrivă atât problemele sistemului judiciar şi interesele imediate ale justiţiabililor, dar şi interesele profesionale ale categoriei din care fac parte, magistraţii vor continua şi susţine protestul în formele iniţiate, în respectul legii şi al cetăţeanului”.

Judecătorii şi procurorii gorjeni se solidarizează astfel cu magistraţii din Bucureşti şi Târgu-Mureş, fiind primii care au început seria protestelor, după ce Guvernul a prezentat Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale, ultima formă a Legii unice a salarizării. Nemulţumirile magistraţilor de la instanţele judecătoreşti s-au declanşat, după ce au fost făcute publice rezultatele expertizele realizate de specialişti din aparatul juridic din capitală, prin care s-a arătat că, salariile magistraţilor vor scade cu aproape 60% în condiţiile noii legi unitare a salarizării.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here